Vije-sti

Božićni koncert Jure Stublića i grupe Film u riječkom Pogonu kulture

Božićni koncert Jure Stublića i grupe Film u riječkom Pogonu kulture

Zbog ogromnog interesa riječke publike, legendarni Jura Stublić i grupa Film vraćaju se u Pogon kulture, u petak, 23. prosinca, gdje će svojim koncertom proslaviti nadolazeće blagdane.

Čak i glazbenim laicima ime i pjesme Jure Stublića itekako su poznati. Jedan od najpoznatijih skladatelja i vokala ovih prostora na sceni je prisutan od sredine 70-ih godina kada je s prijateljima Branimirom Štulićem i Darkom Rundekom po Zagrebu održavao prve koncerte i odlučio se ozbiljnije baviti glazbom. 

Jura Stublić i Film brzo su se probili na tada rastućoj punk/novovalnoj sceni i uhvatili status koncertne atrakcije s karizmatičnim, nepredvidljivim, divljim vokalom koji je u pjesme sjajno znao uloviti mladalački duh onog vremena.Jura Stublić bez sumnje nosi jednu od najkreativnijih i najznačajnijih pjesmarica u povijesti naše rock scene. „Neprilagođen“, „Dijete ulice“, „Moderna djevojka“, „Zajedno“, „Zamisli život u ritmu muzike za ples“, „Kad si mlad“, „Rijeke pravde“, „Boje su u nama“, „Ti zračiš zrake kroz zrak“, „Signali u noći“, „Pjevajmo do zore“, „Sjećam se prvog poljupca“ samo su dio impresivnog repertoara ovog karizmatičnog frontmena i autora, jedinstvenog Jure Jupitera, kako ga je nekad davno nazvao Dražen Vrdoljak u nezaboravnom intru livea iz Kulušića.


 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni