Vije-sti

Bon Voyage novim singlom i spotom vraćaju se na glazbenu scenu

Bon Voyage novim singlom i spotom vraćaju se na glazbenu scenu

Pulska pop skupina Bon Voyage nakon gotovo dvanaest godina "stagnacije" odlučila se vratiti na glazbenu scenu. U 2015.-tu ušli su sa singlom "Zbog nas" koji se uspješnim pokazao na svim boljim nacionalnim i lokalnim, te regionalnim radio postajama.

"Nakon što sam više od desetljeća bila uslužna mužu, djeci, poslodavcima, loncima i ostalim kućnim potrepštinama, odlučila sam se na malu avanturu sa svojom starom ljubavi-glazbom. Sad se stvarno osjećam dovoljno nadahnutom za stvaranje." – kazala nam je kroz smijeh pjevačica Dijana koja je ujedno i autorica svih pjesama koje će se naći na novome albumu.

Oduševljenje je pokazao i Ohnokono, koprivnički genijalac elektronske glazbe koji je ubrzo napravio i jednu proljetno-ljetnu rekonstrukciju iste skladbe. Autobiografska pjesma "Prekasno" kojom se trenutno predstavljaju, kao i cjelokupni materijal za album, snimljena je u kastavskom studiju G.I.S. Za snimanje, miksanje i mastering zadužen je bio, Matej Zec, a za editing i programiranje Branko Crnogorčić.

Osim pjevačice Dijane Marić Odobašić, bend još čine; Ivan Žufić - harmonika, Denis Škalić - gitara, Vedran Bužleta - bubnjevi i Florijan Odobašić - bas. Osim njih, na pjesmi su kao gosti još svirali Leon Brenko – klavijature i Luka Žužić – trombon. Za produkciju pjesme i albuma koji će biti objavljen tijekom 2016. godine, zadužen je bio Edi Cukerić.

Za singl "Prekasno" ubrzo je snimljen i interesantan prateći video spot u režiji mlade umjetnice Ide Skoko.

"Okrenula sam stari fotografski tele objektiv naopačke i dobila "mikroskop". Koristeći mikroskopska stakalca razne sam tekućine i predmete stavljala iznad njega" kazala je Ida Skoko, autorica video uratka. Pod mikroskop je tako stavila svu kozmetiku koja joj je "došla pod ruku", vodu, pigmente boja, alkohola...Makro snimke nam prikazuju intiman i osobni svijet pjesme i dovode pred pogled blizinu koja je inače daleka. Tako i u ljubavi su najčešće najbitnije one sitne stvari koje se niti ne vide… " smatra Ida. Inače, mlada umjetnica rođena je 1988. u Puli. Završila je likovnu umjetnost na Kraljevskoj akademiji likovnih umjetnosti u Hagu te magisterij medijske umjetnosti na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni