Vije-sti

Kantautor Seed Holden, hrvatski princ melankolije, potpisao ekskluzivni ugovor za Croatia Records

Kantautor Seed Holden, hrvatski princ melankolije, potpisao ekskluzivni ugovor za Croatia Records

Ljudevit Ivić, koji se u glazbenom svijetu predstavlja kao Seed Holden, novo je ime kataloga Croatia Recordsa. Nastavak je ovo niza kantautora koji su u zadnjih nekoliko godina postali dio najveće diskografske kuće u regiji; nakon J.R. Augusta, Sare Renar, Mirne Škrgatić i drugih kantautorskih veličina stigao je i princ melankolije.

Iako dolazi iz Valpova, život ga veže najviše uz relaciju Berlin-Zagreb. No, gdje god bio svoje emocije i melankolični duh prenosi i prenosit će izravno do srca publike.

Zvukom je usko vezan uz americanu i folk, a osim jednostavnosti i ljepote, koje izražava kroz pisanje, skladanje, sviranje gitare i usne harmonike, glazbu plete na osobnim iskustvima, životnim pričama, promatranjima okoline, ali i fikciji. Kako ističe, inspiracija mu je sve što ga okružuje, a rezultate inspiracije predstavljao je na brojnim pozornicama, od najskromnije i najizravnije, na ulici, do velike pozornice poput Slavonija festa CMC 200 u Slavonskom Brodu 2018. godine. O početku suradnje s Croatia Recordsom ističe kako je to ispunjenje njegovog dječačkog sna.


Uvijek mi je bila želja raditi s Croatia Recordsom, čak od malih nogu, tako da nisam previše dvojio. Drago mi je što smo potpisali ugovor, a vidjet ćemo što će vrijeme donijeti. Na meni je da dalje sviram, radim nove stvari i da sam u dobroj komunikaciji s ekipom, što će sigurno donijeti dobre rezultate“, rekao je Seed Holden koji iza sebe već ima tri studijska albuma, jedan soundtrack album i nekoliko EP-ja, a najnoviji dugosvirajući uradak je Soldier On. Zahvaljujući suradnji s Croatia Recordsom album će osvanuti i na CD-u i to već ovog listopada.

„Prošle godine u ovo vrijeme vratio sam se iz Berlina na par tjedana te sam imao nekoliko pjesama za koje sam mislio da bi ih bilo dobro snimiti. Počeo sam raditi demo snimke i svidjeli su mi se pokušaji pa sam odlučio sve pjesme nadograđivati. Odvelo me to u nekom lijepom smjeru pa sam sve odlučio nekako zaokružiti finalnim proizvodom.“, ističe i dodaje kako mu se najviše sviđa lo-fi način snimanja i produciranja jer se na taj način posebno ističu emocije: „Što je manje prepreka između izvora i slušatelja emocija će biti bolje prenesena. Moj glazbeni izričaj funkcionira najviše tako. Vidjet ćemo kako će se nastaviti razvijati, ali za sada mi je stvarno super.“

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni