Vije-sti

Bit će veoma masno ovaj četvrtak u Močvari

Bit će veoma masno ovaj četvrtak u Močvari

Novo izdanje programa ZGen koji se bavi promocijom mladih bendova iz Generacije Z održat će se ovaj četvrtak (11. svibnja) u Močvari, a tom prilikom nastupit će bendovi Rifftree, Dune Temple i posebni gosti iz Engleske: Psychlona.

Ulaznice se mogu kupiti  preko sustava Core Event po cijeni od 8€, a na dan koncerta na ulazu u klub koštat će 10€!

Psychlona je bend nastao u Bradfordu u ljeto 2016. kad su se okupili momci iz raznih bendova i započeli ovu vrlo zanimljivu priču. Njihov zvuk može se objasniti kao mješavina punk i desert rocka, uz prstohvat hard rocka i psihodelije 60-ih i 70-ih. I sve ono između.Dosad su izdali tri vrlo zapažena albuma: Mojo Rising (2018.), Venus Skytrip (2020.) i najaktualniji Palo Verde koji je svjetlo dana ugledao u kolovozu 2022. Njemu je Powerplay Magazine dao ocjenu 10/10, dakle definitivno vrijedi doći poslušati ove momke u Močvaru.

Mladi, bučni dvojac, štovatelji fuzza i glasnoće, Rifftree, začeti su i uzgojeni u zagrebačkom podzemlju 2018. godine. Nakon sviranja po zadimljenim garažama i lokalnim klubovima po Hrvatskoj, izlaze na površinu i izdaju istoimeni EP početkom 2022. godine. Definiraju ih tvrdi riffovi, psihodelični zvukovi te more fuzza koje baca u trans. Zadnji nastup u Močvari s poljskom Tortugom bio je epski.

Dune Temple mladi je zagrebački bend nastao 2023. godine. Projekt je zapravo "supergrupa" dva zagrebačka mlada benda (Tereta i Nekrofilanih paprika). Dune Temple uglavnom svira psihodelični stoner doom, te su im glavne inspiracije bendovi poput Sleepa i Bongzille. Posebnu ulogu u stvaranju svog zvuka te tehničke i moralne podrške ima bend Rifftree koji su uveli tek stvoren bend na scenu.

Treće izdanje programa ZGen održat će se već u subotu (13.5.) u Saxu, a tom prilikom nastupit će bendovi Frequency, Extroft, Smrdljivi Martini -1 i Sunshine & Rainbows!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni