Koncerti

Doom Temple u Dva Osam - masno i glasno

photo: Doom Temple, credit: Marko Uzelac

Doom Temple u Dva Osam - masno i glasno

Za početak samo kratko - dečki su jučer razvalili Dva Osam!

Sa nekih 15 godina došla sam do CD-a Electric Wizarda ''Dopethrone'' i dobro se sjećam da mi nije bilo dobro kada sam čule prve rifove ali mi se jako svidjelo što čujem. Tako je krenulo moje putovanje u svijet doom/sludge/stoner žanra. Preko starkelja Black Sabbatha, St. Vitusa pa do ''mladaca'' Sleep-a sve do SUNN O))) - što sporije, glasnije i masnije to bolje. Apsolutno sam poludjela za tim žanrom.

photo: Doom Temple, credit: Marko Uzelac

Godine su prošle i dobila sam dojam da novi klinci imaju druge interese, ne poistovjećuju se sa glazbenim subkulturama i njihovim filozofijama i estetikom. Mlade pankere, metalce i gotičare rijetko se vidi na cesti. Tako da me zaista zainteresiralo kada sam pročitala da Doom Temple, domaći bend, radi autorsku glazbu pod utjecajem velikana doom i stoner žanra.

photo: Doom Temple, credit: Marko Uzelac

Dečki iz Doom Temple jučer su imali promociju EP ''Moonrock Chronicles" u Dva Osam. Prvo su prikazali spot a onda energično odmah krenuli sa svirkom. Odlično sviraju, uigrani su i u svakom smislu su punokrvni doom bend.

Svojom glazbom uspjeli su stvoriti tu atmosferu koja je specifična baš za taj žanr. Repetitivni, meditativni zvuk proizlazi iz svake pjesme, glasan, ljepljiv i takav da ulazi do dna želuca. Stvarno sam bila ugodno iznenađena da nova mlada lica vole ovakvu glazbu i stvaraju svoje autorske pjesme. 
Koncert je bio odličan i nadam se da će Doom Temple nastaviti razvijati svoj zvuk i da je ovo samo jedan u nizu koncerata koji im slijedi u karijeri.

photo: Doom Temple, credit: Marko Uzelac