Vije-sti

Birds In Row, Black Sails i Lack Of Soul u Močvari

Birds In Row, Black Sails i Lack Of Soul u Močvari

Nakon podosta vremena francuski hardcore trojac Birds In Row vraća se u Zagreb. Uz njih, 20.11., nastupiti će domaće snage Black Sails i Lack Of Soul.

Birds In Row(FRA): Nakon podosta vremena, ovaj vrlo specifični hardcore trojac se vraća u Zagreb. U međuvremenu se dosta toga izdešavalo na njihovoj fronti, prvenstveno potpisivanje za Deathwish Inc., vjerojatno najrelevantniji label po pitanju modernih hardcore strujanja. Otišao je i mnogima vrlo pamtljivi basist, no uletio je Quentin iz, uh, As We Draw, Hourvari, Calvaiire i Throw Me Off The Bridge s kojim ste ga već imali priliku vidjeti u Močvari, ali niste. Možda im se malo usporio furiozni ritam touranja, ali svejedno pod rukom imaju par američkih, europskih i nedavnu azijsku u zadnjih par godina - a kod nas dolaze na krilima dva nova izdanja nakon ponešto vremena, split sa sumještanima WAITC na Throatruiner Recordsu i Personal War EP na već spomenutome Deathwish-u. Zvuk im se nastavio razvijati, ali i dalje je to vrlo prepoznatljiv moderniji hardcore pod žešćim blues utjecajem, možda u zadnje vrijeme sa još jačim emo/screamo momentom.

Black Sails(Zg): Valjda već svima poznati prljavi metalizirani hardcore ala Cursed/Baptists/Converge, iako naravno autentičnog zvuka i uz pregršt drugih utjecaja iz hardcorepunk svijeta. Relativno svježe po povratku sa turneje i novim albumom u rukama, nadajmo se da će očuvati usviranost.

Lack Of Soul(Zg): Lažni blues, crni screamo, brzi sludge, spori ljudi. Novi EP o kojem se pričalo na istom mjestu prije godinu dana se i dalje boji svjetla, više sreće idući put.

Početak koncerta najavljen je za 20:30, a upad je 30 kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni