Vije-sti

Barcelona Gipsy balKan Orchestra dolazi u Močvaru

Barcelona Gipsy balKan Orchestra dolazi u Močvaru

Začarana Močvara nastavlja sezonu još jednim posebnim koncertom na kojem će se plesati u ritmu glazbe Barcelona Gipsy balKan Orchestra!

BGKO - Barcelona Gipsy balKan Orchestra bend je koji svojim strastvenim i jedinstvenim nastupima apsolutno oduševljava publiku, a u vrlo kratkom roku stasaju u jedan od najutjecajnijih predstavnika nove world music scene u Europi. Ovo im je drugi nastup u Močvari. Oni koji prate ovu scenu sjećaju se njihovog neponovljivog nastupa u jesen 2015. godine kada su u Močvari nastupili pod nazivom Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra. Jedinstven glazbeni stil proizlazi iz neobičnog spoja tradicionalne Ashkenazi židovske glazbe, jazz-a i romske glazbe, kao i iz zaboravljenih glazbenih stilova specifičnih boja zvuka i elemenata raznih regija diljem Istočne Europe. Također, BGKO - Barcelona Gipsy balKan Orchestra su inspirirani elementima glazbene scene Barcelone, od latino-američkih melodija, tradicionalne katalonske i srednjoistočne glazbe do elektronske jazz glazbe te fuzije rock'n'rolla i country glazbe. Zvuči jako šaroliko, zar ne? Raznolikost članova benda koji su porijeklom iz različitih dijelova svijeta – Srbija, Italija, Francuska, Španjolska, Grčka i Ukrajina naročito je doprinijela glazbenom izrazu ovog benda koji je doista specifičan, prelijep i emotivan. Njihovi koncerti su posebno iskustvo stoga nam se pridružite i vi ovu subotnju zimsku večer i zagrijte se uz fantastičnu glazbu ovog nesvakidašnjeg benda!

DJ EMIR (Dubrovnik)
Nakon koncerta uživajte u world music plesaonici kojom će dirigirati DJ Emir. Sve ono što možete slušati u radijskoj emisiji Izvorišta (Radio Student/potlista.com), slušat ćete u subotu u Močvari - od Balkana i klezmera preko tarante, cumbie, afrobeata, gnawe, throat singinga, rumbe, neotanga i tko zna čega sve ne. Tradicijska glazbe iz cijelog svijeta, ali s naglaskom na muzici za ples...

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić.
Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a. 

Upad u pretprodaji: 40 kn, na dan događanja na blagajni kluba: 55 kn
Uskoro objavljujemo više informacija o ulaznicama u pretprodaji!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni