Vije-sti

Bad Copy u Vintage Industrialu

Bad Copy u Vintage Industrialu

U petak, 26. veljače, u Vintage Industrial Baru, nastupit će popularni beogradski hip-hoperi Bad Copy.

Bad Copy u sastavu Ajs Nigrutin, Skywikluh, Bdat Džutim (Timbe) zajedno rade od 2001.godine, a iza sebe imaju 3 studijska albuma i nekoliko solo projekata u suradnji s drugim glazbenicima. Prvu postavu Bad Copyja su činili Ajs Nigrutin i Miki Boy koji je 1999. tragično izgubio život na Kosovu, a iza sebe su imali album "Orbod Mebej" iz 1996. Krajem devedesetih godina, Ajs i Timbe slušaju kultnu beogradsku radio emisiju "Geto" i prvi puta čuju grupu "Yoomba Deapartment" čiji je član bio Wikluhsky.

Nakon intenzivnog druženja i mnogo pjesama, odlučuju udružiti snage te na taj način nastaviti Bad Copy priču. 2002. potpisuju ugovor s izdavačkom kućom "Bassivity", ali suradnja se ubrzo raskida zbog kreativnog mimoilaženja pa Bad Copy skuplja opremu i seli se u malu sobicu na Radio SKC-u gdje prave improvizirani studio i kreću na rad na albumu. U ljeto 2003., izlazi album "Sve Sami Hedovi", koji odlično prolazi kod kritike i kod publike, a u prosincu 2003., događa se legendarni koncert u rasprodanoj velikoj dvorani SKC-a u Beogradu. S albuma su izašli singlovi "Uno Due Tre" i "Možes Ti To" koji je popratio kontroverzni spot.


Nakon "Hedova", ekipa radi pauzu od dvije godine i 2005. nam donosi "Najgori Do Sada". Singlovi "Bad Copy Zoor" i "Idemo Odma" postaju veliki hitovi i van hip-hop publike o čemu svjedoči i ulazak grupe u srpski Big Brother. Poslije drugog albuma, grupa prestaje s radom i članovi se posvećuju solo projektima, Ajs ima 3 solo albuma: "Nigrutinski Receno","Strokavi Pazuh" i "Kajmak i Katran" kao i zajednički album s beogradskim reperom Bvanom - "Fujznem Dzigili".
Skywikluh izdaje "Zašto Brate Vikler","Ortaci Ne Znaju" i rok operu "Zagađenje U Japanu" i potpisuje mnogobrojna Hip-hop, rock i pop izdanja kao producent te piše roman "Nikad Nije Kasno Za Pravi Debakl".
Bdat Dzutim iza sebe ima samo jedan album, "Praznik Za Uši", ali jako uspješno radi kao DJ u klubovima u Beogradu i širom Srbije.
Godine 2011., ekipa se ponovno okuplja i 2 godine kasnije nam donosi, sada već legendarne, "Krigle".

Karte za ovaj hip-hop spektakl u Vintageu se mogu nabaviti u pretprodaji po 40 kn, dok će ulaznice na dan koncerta (ako ih bude bilo) biti 50 kn. Pretprodajna mjesta su Vintage Industrial Bar (Savska 160) i Dirty Old Shop (Tratinska 18).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni