Vije-sti

Autorizirana biografija Pips Chips & Videoclips ponovno dostupna

Autorizirana biografija Pips Chips & Videoclips ponovno dostupna

Knjigu možete nabaviti u knjižari Rockmark.

Nikada nismo htjeli raditi nadopunjeno izdanje, bilo je par pokušaja nekih drugih autora, ali ova knjiga ne treba nastavak niti će ga i dobiti. Ali drago mi je da je "Dugi vikend u zemlji čudesa" ponovno dostupan, jer Ante je zaista tada napravio sjajan posao"– izjavio je Dubravko Ivaniš.
 

Od prvog dana kada smo otvorili glazbenu knjižaru, jedna od najtraženijih, a istovremeno i najnedostupnijih knjiga, bila je "Dugi vikend u zemlji čudesa", biografija benda Pips Chips & Videoclips iz pera Ante Perkovića. Kroz svih ovih osam godina koliko Rockmark postoji, ni autoru ni bendu nije imalo smisla raditi novo, nadopunjeno izdanje knjige iz 1997., jer bi tako sama biografija izgubila svoju čar. Stoga nam nije preostalo ništa drugo već jednostavno reizdati "Dugi vikend u zemlji čudesa" u svom izvornom izdanju, na zadovoljstvo fanova i benda – nadovezao se Krešimir Blažević, vlasnik Rockmark knjižare.

... i 21 godinu nakon objave "Dugi vikend u zemlji čudesa" čita se s jednakim guštom kao što se mogla čitati i 1997. godine. Razloga za taj gušt je dosta, no ako treba izdvojiti ključna tri, onda su to Antina strast za bendom kojeg se uhvatio "portretirati" ovom knjigom i njegov oduvijek krasan stil pisanja, ali i činjenica da je u Ripperu pronašao izuzetno elokventnog i inteligentnog sugovornika čije promišljene i/ili provokativne rečenice čine dobar dio ove knjige. Onaj treći razlog odnosi se na činjenicu da su Pipsi u 90-ima bili jedan od najvažnijih i najzubudljivijih bendova ovdašnje rock i pop glazbe čija je turbulentna karijera s nizom (ne)logičnih zaokreta dušu dala za jednu biografsku rock knjigu. – napisao je Aleksandar Dragaš u Predgovoru reizdanju.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni