Vije-sti

Asaf Avidan na Tvrđavi sv. Mihovila

Asaf Avidan na Tvrđavi sv. Mihovila

Jedan od najtalentiranijih pjevača današnjice premijerno će se predstaviti hrvatskoj publici na pozornici Tvrđave sv. Mihovila, 4. kolovoza!

Nakon internacionalnog uspjeha, platinastih i zlatnih naklada studijskih albuma, nastupa na najvećim festivalima i rasprodanih solo turneja, Asaf Avidan u Šibeniku će predstaviti i nove materijale s albuma čija se premijera očekuje u kolovozu ove godine.

Ekspresivan i androgin glas Asafa Avidana, koji jednako podsjeća na Jeffa Buckleyja koliko na Ninu Simone, najbolje je opisao Jon Pareles za New York Times - piše kao Leonard Cohen, pjeva kao Robert Plant, a ima karizmu kabare performera.

Svoje putovanje, potragu za istinom i iskrenošću, kako sam karakterizira svoju umjetnost, ovaj umjetnički genijalac započeo je relativno kasno, kao 26-ogodišnjak, potaknut bolnim prekidom dugogodišnje ljubavne veze. Nastaje tada mini-album Now that you're leaving, od strane publike i kritike odmah prihvaćen u rodnom Izraelu. Nedugo zatim, 2006. godine, Asaf okuplja bend nazvan Mojos s kojima slijede albumi Reckoning, Poor Boy – Lucky Man i Through The Gale koji su zabilježili zavidan uspjeh i doprli do šire publike. Svjetsku popularnost stekao je remiksom Reckoning Song (One Day) njemačkog DJ-a Wankelmuta koji se popeo na vrhove glazbenih ljestvica i zabilježio ogroman komercijalan uspjeh.

Snažna umjetnička vizija odvela ga je u samostalne vode, kada 2012. godine nastaje izrazito uspješan Different Pulses kojim Asaf Avidan otkriva nove načine umjetničkog izražavanja i izmiče žanrovskim klasifikacijama, ispipavajući mogućnosti modernoga popa. Slijede introspektivni Gold Shadow i Study on Falling  u kojima elementi jazza, folka, soula, rocka i bluesa, uhvaćeni u mrežu snažnih Avidanovih tekstova i jedinstvene vokalne interpretacije, prodiru duboko u istine ljudske emocije.

Stoga će Avidanove obožavatelje koji su ujedno korisnici Mastercard® i Maestro® kartica obradovati vijest da ostvaruju ekskluzivno pravo na kupnju ulaznica od srijede, 11. ožujka u 12 sati, putem sustava Eventim. Oni najbrži ostvaruju i popust od 15% na cijenu ulaznice.

Ostalima će ulaznice biti dostupne od petka, 13. ožujka (od 12 sati), online u sustavima Eventim i Croatia Tickets te na blagajnama Tvrđave sv. Mihovila i u City Pointu (Don Krste Stošića 1). Cijena early bird ulaznica iznosi 230 kn, a od 15. travnja narast će na 260 kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni