Vije-sti

Stigla je Guns N' Roses biografija na hrvatskom

Stigla je Guns N' Roses biografija na hrvatskom

Rockmark predstavlja potpunu biografiju Guns N' Rosesa, Posljednji od najvećih, iz pera jednog od najpoznatijih britanskih rock pisaca Micka Walla koji Gunse prati od samih početaka i koji je dugo bio dio njihovog kruga bliskih ljudi.

Kroz gotovo tristo stranica Wall vodi nas prvo u Los Angeles kojim dominira glam metal scena odakle pratimo vrtoglavi i kaotični uspon benda sve do zvjezdane popularnosti i briljantnih nastupa uživo te savršeno secira brojne uzroke koji su doveli do neizbježnog razlaza Gunsa na vrhuncu slave.

Pokriveno je i razdoblje rotirajuće skupine glazbenika koji su prošli kroz "nove" Gunse, a posvetio je poglavlje i Velvet Revolveru te trijumfalno završio ponovnim okupljanjem najisturenijih članova originalne postave.

Nisu preskočene ni brojne priče i kontroverze koje su oduvijek pratile bend, ponuđeni su odgovori na brojna pitanja (zašto Axl kasni na koncerte; zašto je album Use Your Illusion podijeljen u dva dijela), a nisu zaobiđeni ni ključni ljudi u pozadini Gunsa koji su ponekad bili još luđi od glavnih zvijezda.

S naglaskom na sjajnu glazbu i same osobnosti Axla, Slasha, Duffa,
Izzyja i Stevena, biografija Gunsa prepuna je rock ekscesa, seksa,
droge, alkohola, kaosa, nasilja i sveopćeg ludila.

Cijena knjige je 19,90 eura.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni