Vije-sti

Arhitektica s gitarom osvaja Scenu Amadeo

Arhitektica s gitarom osvaja Scenu Amadeo

Nagrađivana zagrebačka kantautorica Sara Renar nastavlja odličnu seriju nastupa mladih umjetnika na gornjogradskoj ljetnoj pozornici

Dom vrhunskih domaćih i inozemnih umjetnika i ove se godine smjestio u povijesnom Atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, a oni još uvijek neupućeni otkrit će to uz čarobne zvukove gitare Sare Renar! Ova mlada umjetnica, koja je arhitektonski studio zamijenila onim glazbenim, ove će srijede (12. srpnja) dokazati da je to bila ispravna odluka, s čime bi se bezpogovorno  složila publika diljem Hrvatske. Jer uistinu, Sarin specifičan i kretivan pristup glazbi  nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Za put Sare Renar do Scene Amadeo bez imalo pretjerivanja može se reći da je ovjenčan lovorikama struke. Album "Djeca" 2014. godine nominiran je za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP "Jesen" Sara nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji vokalne izvedbe. Tijekom posljednje tri godine Sara je zabilježila oko 250 koncertnih nastupa diljem regije, od kojih se izdvajaju nastupi na novosadskom festivalu Exit, gdje je otvorila program main stagea prije nastupa benda Manu Chao te na ovogodišnjem izdanju Lake Festa u Nikšiću. Glavnu nagradu stručnog žirija dobila je na festivalima Poezika i Kantfest u Beogradu.

Sara i bend upravo promoviraju svoj treći studijski album pod imenom "Tišina" koji je u protekla dva mjeseca dobio odlične recenzije, uključujući titulu albuma godine u sljedećim medijima: Hrvatski Radio, Ravno do dna, Nacional i Globus. Ove veljače Sara je ponovno nominirana za nagradu Porin u dvije jake kategorije - album godine i najbolji alternativni album. Posljednje priznanje dobila je prije mjesec dana, kada je isti album nominiran za IMPALA europski album godine. U ovom trenutku je na turneji kroz 60 gradova, a tijekom godine nastupat će često i van regije. Vrh glazbene scene u regiji predodređen je za Saru, kojoj i kritičari i publika predviđaju nove uspjehe.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni