Vije-sti

Apokaliptični spot benda Organizam

Apokaliptični spot benda Organizam

Beogradski bend Organizam objavio je danas novi singl i spot "Kosmos" sa svog nadolazećeg prvog albuma "Intergalaktički cirkus". Spot stiže kao nagrada za osvojeno prvo mesto na natjecanju perspektivnih bendova u okviru prošlog Arsenal Festa u Kragujevcu.

"'Kosmos' je pjesma o ljubavi i patnji, o cikličnim krugovima univerzuma, u kojima sve u prah nestaje i iz praha ponovo nastaje. Režiser i scenarista Staša Tomić je kroz spot dao svoj doživljaj atmosfere pjesme, a istovremeno ostavio prostora da svako pjesmu doživi na svoj način", priopćio je Organizam.

Za članove Organizma "Kosmos" je jedna od najdražih pjesama s prvijenca "Intergalaktički cirkus", koji će se narednih mjeseci objavljivati u vidu singlova. "Kosmos" je sniman u studijima Attic, Shoom i Huskee, a za audio produkciju je bio zadužen Mirko Luković, s kojim je Organizam surađivao i na pjesmi "Hjuman".

Balerina Anja Nikolić i umjetniku u oblasti izvođačkih umetnosti (suvremeni ples i koreografija) Igor Koruga glavni su akteri spota kog je Tomić montirao na osnovu kadrova koje je kamerman Srđana Srđenovića "uhvatio" jednog izrazito hladnog decembarskog dana u Beogradu. Za animaciju i post-produkciju su bili zaduženi Vladimir Kostić i Miloš Gojković.

Organizam je autorski bend iz Beograda, koji njeguje eklektični pristup muzici kombinirajući više tradicionalnih pravaca s elektronikom. Članovi benda su Ivan Bošković (vokal, gitara), Bogdan Obradović (matrice, semplovi, frula, back vokal), Igor Šćepanović (bas) i Radosav Tijosavljević (bubanj).

"Nastup i pobjeda na 'Jelen Rock & Demo' takmičenju u okviru Arsenal festa nam je značio mnogo više od nagrade u vidu snimanja spota. Nezaboravno iskustvo, odlični savjeti zaista stručnog žirija, pre svih (producenta) Voje Aralice (Bajaga i Instruktori, Van Gogh), i veliki vjetar u leđa za sve što nas čeka u ovoj godini", kaže Organizam.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni