Vije-sti

And The Kid + Sleepyheads (3. svibnja) @ Klub.

And The Kid + Sleepyheads (3. svibnja) @ Klub.

[caption id="attachment_1593" align="aligncenter" width="547"]And The Kid © Matej Čelar And The Kid © Matej Čelar[/caption]

Grupa And The Kid promovira prvi album

Grupa And the Kid u subotu 3. svibnja u zagrebačkom Klubu promovira debitantski album "Factories", a s njima će svirati i Sleepyheads. Vrata Kluba otvaraju se u 21 sat, a upad je 15 kn u pretprodaji i 20 kn na vratima Kluba.

And the Kid

Iako kao bend postoje tek tri godine, a nešto manje od polovine materijala na ovom albumu datira još iz samih početaka, And the Kid kažu da već imaju gotove pjesme i za naredno izdanje. Inspiracije im izgleda ne manjka. Njihovo autentično i uvjerljivo premjeravanje panorame onih društvenih slojeva koje gnječi prljava čizma krupnog kapitala i konstantna pljačka kleptomanskih skorojevića posjeduje britkost ljudi koji nemaju više što izgubiti. Oni žele, kao što govori pjesma "Boy Breaks Formation", izbiti iz formacije ukalupljenog i normiranog života, ali bivaju uvijek primorani natrag u red. Ljubav je u njihovom svijetu kupljiva za šaku 'deutschmarks', ali ona prava ipak je ujedno možda i jedini spas.

U svom debitantskom albumu nazvanom "Factories" ovi Zagrepčani seciraju i prikazuju beznadežni život radničke klase, koja se sve više pretvara u čisto paćeničku kastu. Njihov prisni i iskreni rock s jakom songwriterskom notom ima srce i auru mlađahnog Bob Dylana.

http://www.youtube.com/watch?v=gOtOAh0WAUA

Sleepyheads

Sleepyheads su indie rock/indie pop bend koji kroz svoj melodični gitarski zvuk kombiniraju indie glazbu devedesetih uz koju su odrastali, sa svim modernim glazbenim začinima nultih i aktualnih desetih.

Vedran, Domagoj, Daniel i Gišo se već neko vrijeme motaju po sceni, a upravo sa Sleepyheads su prošle godine skrenuli pažnju svojim odličnim indie-rockom ala Bulit To Spill, The Hold Steady, Sebadoh i nije ih za ludu potlista zvala da im sviraju na njihovom rođendanskom tulkasu.

Sleepyheads SoundCloud

Ulaznice možete kupiti ili online preko sustava Entrio ili na Entrio prodajnim mjestima po cijeni od 15kn dok će na ulazu u Klub biti 20kn.

Tvornica Kulture, Šubićeva 2

Aquarius CD shop, Varšavska 1

Dirty Old Shop, Tratinska 18

FB event: http://on.fb.me/1fIwoN8

http://www.subkulturnicentar.com.hr/

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni