Vije-sti

Ana Popovic u Vintage Industrialu

Ana Popovic u Vintage Industrialu

Dobri duh rock‘n’rolla vas poziva na ekskluzivan koncert Ane Popovic koji će u sklopu turneje "Can You Stand The Heat" održati u četvrtak 4. lipnja u Vintage Industrial Baru.

Ana Popovic je osvojila brojne nagrade, odsvirala bezbroj turneja te je kroz svoj miks bluesa, electric funka, jazza i prekrasnog vokala zadivila mnoge. Jednom kada čujete i vidite Anu Popovic kako svira i pjeva sigurno ju više nikada nećete zaboraviti. Zbog svega toga ona je danas jedna od najpoznatijih svjetskih blues glazbenica.

Njeno lice krasilo je naslovnice prestižnih svjetskih glazbenih magazina "Vintage Guitar", "Guitar Player’s Gear Guide" i "American Blues Scene", a njen novi album Can You Stand The Heat bio je "Pick Of The Week" na USA Today i NPR Music.

Gotovo svi njeni albumi stigli su na Top 5 Billboard Blues Charts, a uskoro ćemo uživo moći provjeriti zašto je to tako.

Ana Popovic je svirala na svim prestižnim festivalima, surađivala s mnogim poznatim licima blues scene, tako je prošle godine nastupala na "Experience Hendrix tour" i svirala Jimijeve pjesme u društvu legendi poput Buddy Guya, Bootsy Collinsa, Brad Whitforda (Aerosmith), Jonny Langa, Kenny Wayne Shepherda, Zakk Wyldea i mnogih drugih. Iste godine bila je nominirana za "Contemporary Blues Female Artist" na Blues Music Awards, a to joj je već peta nominacija do sada. Ipak najimpresivnije je što Ana svira preko 120 koncerata godišnje, a to je brojka sa kojom se rijetko koji izvođač može pohvaliti! Njenu kvalitetu su prepoznali i mnogi važni proizvođači instrumenata pa tako Ana svira Fender, Mesa Boogie i Ovation.

U Zagreb stiže sa svojim fenomenalnim četveročlanim bandom koji ju prate na svim turnejama i festivalima gdje je svirala sa svim blues velikanima, između ostalih sa B.B. Kingom, Robert Crayom i Buddy Guyem, a kada nije na turneji Ana se smjestila u srce bluesa u Memphis, Tennessee, iako je dugo živjela u Nizozemskoj, a rodom je iz Beograda.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u Dirty Old shopu (Tratinska 18), Rockmarku (Berislavićeva 13) i putem Eventima. Cijena ulaznice u pretprodaji 100 kn, na dan koncerta 120 kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni