Vije-sti

Amira Medunjanin (15. svibnja) @ ZKM

Amira Medunjanin (15. svibnja) @ ZKM

Amira Medunjanin

Premijerno predstavljanje novog albuma Amire Medunjanin

Pjesmom i videospotom "Eleno kerko" Amira Medunjanin najavila je skori izlazak albuma "Silk and Stone" koji će premijerno predstaviti 15. svibnja u Zagrebačkom kazalištu mladih. Drugi je to od 15 koncerata 10. Vip Zagreb Jazz Festivala nakon sjajnog uvoda s jazz divom Cassandrom Wilson proteklog tjedna u Lisinskom.

"Imam više razloga radovati se predstojećem nastupu u Zagrebu. Prvi je što sam napokon završila 4. studijski album i što ga mogu premijerno predstaviti zagrebačkoj publici. Drugi razlog je što ponovno nastupam u tom divnom, meni iznimno dragom koncertnom prostoru. U ZKM-u je prošle godine atmosfera bila fantastična. Ovaj put zagrebačkoj publici će se pored Bojana Zulfikarpašića i Nenada Vasilića predstaviti još dva vrhunska umjetnika, Yurdal Tokcan i Hakan Güngör. Veoma me, veoma zanima kako će publika reagirati na vrlo neobičan spoj instrumenata i glasa. Treći razlog je što se ove godine slavi dvostruki jubilej, 10 godina Vip Zagreb Jazz festivala i 15 godina Vipneta. Nekako su oba broja, 10 i 15 my lucky numbers", kazala je Amira Medunjanin uoči koncerta u Zagrebu.

Album "Silk and Stone" sniman je krajem 2013. u studiju koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, a donosi pjesme kao što su "Čula jesam da se dragi ženi", "Kradem ti se u večeri", "Što te nema" i "Iz banju ide šejtan devojče". Osim sevdalinki Amira snima pjesme i iz drugih zemalja regije, posebno se to odnosi na tradicionalne pjesme iz Makedonije i Srbije. To su pjesme koje, kako će Amira reći, bez obzira gdje su nastale dijele isti senzibilitet i jačinu emocije koje bude kod slušatelja i kod izvođača, odnosno pripovjedača.

 
Ulaznice su u prodaji online na www.ulaznice.hr te u svim Vip centrima. Dugogodišnji generalni sponzor Festivala Vipnet za svoje je korisnike u sklopu programa vjernosti Vip&više osigurao 10% popusta na cijenu ulaznica.
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni