Vije-sti

Alestorm i Brainstorm po prvi put zajedno u Zagrebu

Alestorm i Brainstorm po prvi put zajedno u Zagrebu

[caption id="attachment_3153" align="aligncenter" width="547"]Alestorm Alestorm[/caption]

Ludi škotski pirate metalci Alestorm i legendarni njemački power metal bend Brainstorm po prvi put nastupaju zajedno u Zagrebu i to u utorak, 30. rujna u Vintage Industrial Baru.

Alestorm se vratio sa svojim hvaljenim novim albumom, Sunset on the Golden Age, koji su objavili za Napalm Records. Privlačne pjesme s obiljem piratske tematike karizmatični kapetan Christopher Bowes i njegova posada posebno za hrvatsku publiku dovode u Zagreb. Osim promocije novog albuma, na repertoaru će se naći i poznati hitovi s prošlih albuma Captain's Morgan Revenge, Black Sails At Midnight i Back Through Time. Do sada su nastupali u Zagrebu kao support Grave Diggeru 2009. godine, kao support Sabatonu 2010. godine te na Metalfestu 2012. u Zadru. Sada po prvi puta u našu državu dolaze održati headline show, a priključit će im se power metalci Brainstorm koji nakon dvije godine ponovno nastupaju u Zagrebu! Brainstorm slavi 25 godina postojanja te su objavili svoj novi, 10. po redu, studijski album Firesoul koji promoviraju na zajedničkoj turneji s Alestormom. Bend odlikuje žestoki stil, bez previše simfoničnih tendencija i melodičnih dijelova upotpunjenih klavijaturama. Njihov zvuk su brzi i žestoki riffovi, pomalo thrasherske solaže i bubnjevi te oštri vokal. Osim promocije svojeg zadnjeg albuma, odsvirat će i svoje najveće hitove iz bogate karijere. Sve istinske ljubitelje heavy i power metala pozivaju na svoj koncert u Vintage Industrial Baru!

Kao predgrupe nastupit će kanadski epic death power metalci Crimson Shadows i australski folk metalci Troldhaugen.

Crimson Shadows će se predstaviti sa svoja dva albuma Glory On The Battlefield te Kings Among Men, dok će se Troldhaugen predstaviti sa svojim debi albumom Ramshackle.

[caption id="attachment_3564" align="aligncenter" width="547"]Nagradna igra traje do 21.9. u 22h. Za sudjelovanje, kliknite na fotku. Nagradna igra traje do 21.9. u 22h. Za sudjelovanje, kliknite na fotku.[/caption]

Ulaznice po cijeni od 80 kuna u pretpodaji mogu se kupiti na sljedećim mjestima: Vintage Industrial Bar (Savska 160), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Maldoror (Lopašićeva 3), Dallas (Tkalčićeva 7). Za sve one koji nisu u mogućnosti kupiti ulaznice na nekom od prodajnih mjesta mogu ih rezervirati na mail rockmetal.hrvatska@gmail.com te ih podići na dan koncerta na blagajni Vintage Industrial bara. Cijena ulaznice na dan koncerta iznosit će 100 kuna.

Facebook event

http://www.youtube.com/watch?v=f55CqLc6IR0   http://www.youtube.com/watch?v=UiarMaNvKK8
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni