Vije-sti

Kiša Metaka u Quasimodo klubu

Kiša Metaka u Quasimodo klubu

Petak 12.2. rezerviran je za Quasimodo Live - koncert Kiše metaka! Kraljevi rima, teških beatova i gangsta rapa vraćaju se u Quasimodo, i to drito sa rasprodanog skupnog hip hop spektakla u zagrebačkoj Tvornici. Cijena ulaznice za koncert iznosi 35kn / 45kn. Pretprodaja ulaznica je u klubu u utorak od 22 sata, u srijedu i četvrtak od 12 do 14 sati, te ako ostane ulaznica i na dan koncerta od 21 sat.

Kiša metaka je sastavljena od ekipe prijatelja koji čitavo desetljeće rade zajedno; u raznim formacijama a to su: Papi Batina, Vojko Vrućina, Kid Rađa, Krešo Benghazi, Oreb i DJ Vrh. To su inovatori zaslužni za stavljanje gangsta rapa na kartu Hrvatske sa trakama poput "Još trčimo ulice" i "Umorim te u baloneru", ljudi koji su vam dali "Krek kuću" na debi albumu Đječaka "Drama" - gdje im se pridružio i Saša Antić iz TBF-a, te "Med", "Cigan", "ZGB" i "Evala" na albumu koji je slijedio nakon, bombastično uspješne "Istine", gdje se Kiša metaka prvi put spominje kao entitet.Nastala kao ideja Papi Batine, koji je htio okupiti gangsta rap grupu sa Benghazijem i Rađom, tokom snimanja pridružili su se Vojko Vrućina i Oreb, te je Kiša metaka izrasla u novi standard hip hopa ovog područja.

Prvi album, naslovljen jednostavno "Kiša metaka", objavljuju sami kao online izdanje u ožujku 2013, te album preko noći postaje kultni naslov.Od hladnog "Konana" preko gastarbajterskih "Drei Millionen" i istinitih "Mejaša" do "Pazara", Kiša metaka je svojim debijem zakucala hit i zbog nevjerojatnog odaziva publike odlučila da čitav projekt podigne na viši nivo, u obliku koncertne atrakcije.

Nakon konceta nastavljamos DJ večeri, glazbu pušta DJ Niki Peducci, ulaznica 10kn

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni