Vije-sti

Alen Vitasović zatvara Ča-val#2 u Saxu

Alen Vitasović zatvara Ča-val#2 u Saxu

Alen Vitasović, kao jedno od najistaknutijih imena Ča-vala, nastupit će u Saxu u subotu 9. travnja.

Bit će to druga večer mini Ča-val festivala kojem će tri tjedna ranije u istom klubu temelje udariti legendarni Šajeta. Čini se da se oštarije pomalo otvaraju pa svakako vrijedi doći na ovu feštu i prisjetiti se dobrih starih vremena. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 75 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Klubu studenata Istre “Mate Balota”, koji je i partner ovog festivala, a ove godine slavi 100 godine postojanja. Ako ih ostane na dan koncerta, na ulazu će koštati 90 kn. U prodaji je i ograničeni kontingent festivalskih ulaznica za obje večeri po cijeni od 120 kuna.

Alen, koji je stvaralački bio vrlo plodan tijekom pandemije, objavit će u ponedjeljak, 8. ožujka novi singl i spot “U dušu”. Bit će to jedan u nizu hitova koje je snimio u posljednjih malo više od godinu dana: “Oštarije su mi zaprli”, “Ili si ili nisi”, “Da se ne zatare” i “Vrime je za doma poć”.

Saksofon, klavijature, harmonika i flauta samo su neki su od instrumenata koje je svirao ili svira multitalentirani Alen. U vrlo bogatoj i živopisnoj karijeri izbacio je brojne uspješnice kao što su „Ne moren bež nje“, „Jenu noć“, "Niš mi se ne da" i „Ja ne gren“. Brojne su zanimljive priče i kurioziteti vezani uz njega, a jedna od njih je svakako činjenica da je 1997. odlukom predsjednika Tuđmana dobio Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobit doprinos kulturi. Svaki njegov nastup priča je za sebe i svojevrsna katarza za sve prisutne, a sigurno će tako biti i ovaj put. Jer ništa u glazbi nema veće, Stankoviću, nego kad Alen pjeva „Purple Rain“. Dobro, možda kad svi uglas pjevaju “Buru”, ali to zna svatko za sebe.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/656211228834842

Program sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni