Vije-sti

Rab Jazz Festival ponovno oduševio

Rab Jazz Festival ponovno oduševio

U tjednu kada se kroz cijelu Hrvatsku najavljivalo nevrijeme i obilna kiša, otok Rab bio je obasjan suncem, što zbog vremenske prognoze, što zbog programa koji se odvijao po cijelom otoku.

Rab Jazz Festival donio je u četiri dana rujna vrhunske glazbenike na otok, a publika je to svakako znala prepoznati, budući da su svi programi bili ispunjeni do posljednjeg mjesta.

Publika je tako u četiri dana imala prilike slušati domaće i strane glazbene virtuoze - od Radojke Šverko, Tamare Obrovac, Uroša Perića, do Vasila Hadžimanova, Jacopa Zanettija, Branimira Gazdika i ansambla Jazz Slasa Filosofia - koji su svojom glazbom i interpretacijama oduševili prisutne i bili nagrađeni ovacijama.

Izuzetno smo zadovoljni cjelokupnim Rab Jazz Festivalom. Iako su se najavljivali nepogodni vremenski uvjeti, oduševljeni smo odazivom publike. Vjerujemo da smo zajedno s umjetničkim ravnateljem donijeli zanimljive izvođače, raznih jazz izričaja te smo ponosni da je i 4. izdanje Festivala uspješno realizirano. - izjavila je Katarina Ribarić, direktorica Pučkog otvorenog učilišta Rab, koje je, s Gradom Rabom, zaslužno za organizaciju i pokroviteljstvo Rab Jazz Festivala, uz sponzorstvo Valamar Riviere.

Park Dorka, Trg Slobode - Pjaceta i Zimsko kino, koje je poslužilo kao alternativni prostor u slučaju kiše, odjekivali su jazz standardima, kao i aplauzom publike, a rapske uličici bile su ispunjene turistima i domaćima, koji su došli uživati, uz odlične domaćine, u spoju mora, zvjezdanog neba i vrhunske glazbe.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni