Vije-sti

Akustika na Hoomstocku

Akustika na Hoomstocku

Već osam godina utorci su u zagrebačkoj knjižari Rockmark rezervirani za odličnu novu glazbu - u preko 200 izdanja program Akustika do sada je ugostio više od 150 glazbenih imena. Za neka smo tada čuli prvi puta, a na neke Akustike dolazili smo s guštom znajući da nas čeka vrhunska svirka.

Dosadašnji park stage ove godine nosi naziv Akustika stage, a na njemu će se u dva dana festivala predstaviti četiri zanimljiva imena - u petak, 24. kolovoza, Akustika stage ugostit će iznimno talentiranu kantautoricu Mary May koja je svojim prvim singlom “Softest Tune” osvojila uši i srca kritike i publike, a upravo nas je počastila i s dvije nove pjesme - "Somewhere Else" i "Let Me Work". Istoga dana na Akustika stage (ponovno) će stati i Tús Nua, bend koji je svojim prvijencem “Horizons” skočio direktno u sam vrh alternativnih godišnjih lista albuma, a sada polako osvaja i pozornice. 

Drugog dana festivala, 25. kolovoza, na Akustika stageu nastupit će zabočki kantautor zanimljivog izričaja J.R. August koji pod krošnje parka dolazi sa svojim (reduciranim) zborom izvesti priče s hvaljenih EP-jeva “33”, “Tales From the Forest”, “Tea Party With Mr. Death” i “Change of Seasons”. Posljednji će na Akustika stage stupiti pulski trojac NLV podebljan bendom koji dolaze na krilima vrhunskog prvijenca “NLV” i nekih starijih uradaka kojima su kroz godine učvrstili svoju poziciju na indie-folk sceni. 

Zvuči dobro? Vidimo se na Hoomstocku 24. i 25. kolovoza! Festivalske ulaznice po cijeni od 90 kuna u prodaji su u sustavu Entrio, kao i na službenim prodajnim mjestima:
Glazbena knjižara Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb)
Dirty Old Shop (Tratinska 18, Zagreb)
Hostel Barrock (Magistratska 36, Krapina)
Pivnica Cantine (Klenovec Humski 86)
Krčma Polanović w/ Huncutarije (Matije Gupca 36, Zabok)

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni