Vije-sti

A što ćeš ti večeras? Album - knjiga – koncert – 11.4.2020.

A što ćeš ti večeras? Album - knjiga – koncert – 11.4.2020.

Karantena, dan… ne znam točno koji. Ovih dana vrijeme ne postoji i svi se dani pretaču u jedan kontinuum. Trenutna situacija prisilila nas je na ostanak kod kuće kako bismo zaštitili i druge i sebe. To nam daje mnogo vremena da se posvetimo stvarima koje smo zanemarivali, koje nismo stizali raditi ili nečemu posve novome. Nikad nam nije bilo lakše doći do novih sadržaja i izvora zabave kako bismo si skratili vrijeme do trenutka kad Krizni stožer kaže da se sve vraća u normalu. I Sound Report je ovdje da vam pomogne u ovoj krizi. Evo nekoliko glazbeno-knjiških prijedloga koji bi vam mogli pomoći u kraćenju vremena dok ste kod kuće. Čuvajte se!

KONCERT: Amorphis - Forging the Land of A Thousand Lakes (2010.)

Ovo je prvi live DVD kultnih finskih metalaca i na njemu se nalaze dva live nastupa: prvi snimljen u finskom gradu Oulu, a drugi na njemačkom Summer Breeze festivalu. Kroz oba energična nastupa imamo prilike vidjeti Amorphis iz svake faze- od njihovih death metal početaka do objave Skyforgera, njihovog ponajboljeg albuma iz novije melodic metal faze. Ova snimka odličan je presjek prvih 20 godina Amorphisa, a nadamo se da će i idućih 20 biti jednako uspješne, ako ne i bolje!

 

ALBUM: Kvelertak - "Splid"

Posljednji album norveškog black n' roll sastava izašao je u veljači i to je prvi album s novim vokalistom Ivarom Nikolaisenom i bubnjarem Håvardom Takleom Ohrom. Ovaj album širi zvuk utemeljen na prethodnom Nattesferdu i dosta ide u pomalo prog vode. Album je žestok od početka do kraja, a vrhunac je zasigurno pjesma „Crack of Doom“ na kojoj gostuje Troy Sanders, basist i pjevač giganata Mastodon.

 

KNJIGA: Cash: The Autobiography of Johnny Cash

Zavirite u misteriozan život „Čovjeka u Crnom“! Ova je knjiga napisana 20 godina nakon Casheve prve biografije Man in Black, a obje su bile temelj za biografski film Walk The Line. Saznajte sve o životu ove country legende iz njegovog vlastitog pera. Ova knjiga donosi iskrenu, necenzuriranu priču jednog od najvećih američkih glazbenika.