Vije-sti

A  Place To Bury Strangers i Grooms stižu u Močvaru

A Place To Bury Strangers i Grooms stižu u Močvaru

Točno 2 godine i 21 dan poslije u ponedjeljak, 2.11., u Zagreb se vraća A Place To Bury Strangers.

Lako moguće jedan od najvažnijih alternativnih sastava današnjice, trio genijalih istraživača zvuka koji čine Oliver Ackermann na gitari i vokalu, Dion Lunadon na bas gitari i vokalu te Robi Gonzalez na bubnjevima, vraćaju se u Močvaru s novim i starim moćima. Četvrti po redu studijski album "Transfixiation", no tek prvi koji Ackermann, Lunadon i Gonzalez zajednički potpisuju i produciraju, izdan je početkom godine za Dead Oceans i ploča je to koja potvrđuje konstantnu evoluciju svega što A Place To Bury Strangers jeste. Teška i atmosferična glazba, ponekad shoegaze, ponekad post-punk a ponekad noise-rock. U više od 10 godina postojanja A Place To Bury Strangers postao je institucija psihodelične noise glazbe zahvaljujući zavidnoj diskografiji i nastupima diljem svijeta, a u Močvari će po drugi put svoju glazbu izvoditi 2. studenog 2015.

Kao predgrupa nastupiti će također njujorški noise-pop trio Grooms, projekt Travis Johnsona proizašao iz prostorija bivšeg bruklinškog Death By Audio studija, koji trenutno promovira svoj četvrti studijski album "Comb the Feelings Through Your Hair" izadan ove godine za Wester Vinyl etiketu.

Ulaznice:

70 kn do 1.10., 90 kn od 2.10. do 1.11., 110 kn na dan koncerta na prodajnim mjestima Dirty Old Shop, Tratinska 18 i Pekinška Patka, Vlaška 78.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni