Vije-sti

10. Skaville festival vraća se korijenima

10. Skaville festival vraća se korijenima

Skaville se vraća korijenima te za 09. i 10. rujna najavljuje klupsko dvodnevno izdanje u križevačkom Klubu kulture. Mjesto gdje je 2007. godine rođena ideja i održan prvi i do sada jedini domaći festival koji se veže uz ska muziku. Uz ska veže se i Jamajka, rocksteady, reggae, dub, ali i punk, rock, jazz i world music.

Nastupaju:

Francuski punky ska i reggae bend, 65 Mines Street, izvrsno kombinira organski, energični zvuk na tragu Aggrolitesa čiji član je producirao njihov najnovji album. U stilu The Clasha zvuče organski i rock'n'rollerski, a koliko su dobri i ozbiljni u ska vodama govori činjenica što ih je karizmatični Roy Ellis uzeo za prateći bend po francuskim nastupima. 

Talijanski skakavci,The Orobians, sviraju od 1997. godine. Svoj prvi album izdali su 2000. i odmah dosegnuli broj jedan na nekoliko radiopostaja. Bend je odsvirao koncerte diljem Europe, otvarao nastupe za The Skatalites i Manu Chao, a njihovi instrumentali korišteni su i na nacionalnoj televiziji Rai 2 i Rai 3. U 2015. ušli su s novom pjevačicom s kojom pripremaju novi album. Uz mnoštvo klasika i autorskih ska i rocksteady pjesama, Orobiansi su idealan izbor za ovaj festival.

Mladi bend, ali sastavljen od iskusnih lica novosadske scene okupljenih pod imenom Deep Steady stvara vlastitu mješavinu ska i jazz muzike. Bend čine Dušan Maurić na gitari, Vuk Čuvardić na kontrabasu, Sava Botić na klavijaturama, Predrag Okijević na tenor saksofonu i Marko Marić na bubnjevima, inače članovi benda poput Lost Propelleros i Ringišpil. Ovo će biti njihovo prvo predstavljanje hrvatskoj publici. 

Bamwise je bend iz Zagreba, kolaboracija petero glazbenika i VJ umjetnice koje je spojila zajednička ljubav prema elektroničkom dub-u. Oni u svom radu kombiniraju tri synthesizera, bubanj, bas, gitaru, vokale, jako puno efekata i video projekcije. Bamwise kombiniraju "sintetičke" i "akustičke" elemente u jedan sirov i energičan zvuk, sa naglaskom na bubanj i bas kao osnovne elemente originalne dub reggae glazbe. 

Baga Sound  je nedavno proslavio 10 godina, a kako i Skaville slavi 10 godina, Što reći? Nema bolje prilike za proslavu nego kad prijatelji festivala Moonjah i DJ Soul vrte za ekipu, samo reggae, Jamajka, jungle, pa i trap, dubstep, kuda nas noć odvede.. Kad se pridoda Funk Efemdzemova, dobije  se tuzlanski trojac i vrhunski party.

DJ, producent, nekada i MC te dobra duša FMJAM kolektiva, Funk Efemdzemov, selektira mjuzu za drmanje bokovima, breakbeat, funk, ghettofunk. Izdao je svoju produkciju za neke od renomiranih izdavača poput Honkey Phonk, Funkosol i Tru Funk. HZA aka Hamza, jedan od neponovljiih vokala popularne bosanske grupe Disciplinska Komisija koja je okupljala najbolje od bosanske scene u nastajanju (Edo Maajka, Frenkie i ekipa).

Ulaznice je moguće nabaviti po cijeni od 50 kn u pretprodaji putem servisa entrio te u Art Rock Caffeu u Križevcima

Raspored po danima:

Petak 09.09.2016.
13,00h - park kod Kluba kulture
Festival: Granje (eng. Fresh Wood Scultpures), izrada skulptura od granja
22,00h – prostor Kluba kulture
DJ nastup: Baga Sound & Funk Efemdzemov (FMJam Tuzla)

Subota 10.09.2016.
10,00h - park kod Kluba kulture u Križevcima
Festival: Granje (eng. Fresh Wood Scultpures), izrada skulptura od granja
14:00 h - park kod Kluba kulture, DJ nastup: Vatrosas & Vedasara Dub
14,00-18,00h - park kod Kluba kulture u Križevcima
Radionica acroyoge, radionica žongliranja lopticama, čunjevima i kontakt žongliranja
20,30h – park kod Kluba kulture u Križevcima
Žonglersko-vatreni show
22,00h – Klub kulture – 10. Skaville Festival:
65 Mines Street, The Orobians, Bamwise, Deep Steady, after DJ party: Oskar

Nedjelja 11.09.2016.
10,00h – park kod Kluba kulture
Festival: Granje, izrada skulptura od granja
14,00 do 18:00h- DJ nastup: Vatrosas & Vedasara Dub
14,00-16,00h - radionica acroyoge, radionica žongliranja lopticama, čunjevima i kontakt žongliranja
16,00h – park kod Kluba kulture: svečano predstavljanje radova Festival :Granje
17:30h Đon Kesten, ulični performans
18:30h El Cric, ulični performans
19:00h – zatvaranje festivala

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni