Specijal

„Sve nestale djevojke“ – napeto štivo za bezbrižno ljeto

„Sve nestale djevojke“ – napeto štivo za bezbrižno ljeto

Nakon deset godina Nicolette Farrell odluči se vratiti u provincijski gradić Cooley u kojem je odrasla.

Međutim, zaboravlja da je otišla zbog vrlo dobrih razloga. Prije deset godina odlučila je započeti nov život. Zaručena je za muškarca kojeg voli, izgradila je karijeru kojom se ponosi, kratko rečeno; nije imala prepreke za sretan i bezbrižan život. No, povratak u grad u kojem je odrasla otvara joj stare rane.

Cooley je mjesto koje je Nicolette jednostavno ostavila iza sebe i odlučila izgraditi nove životne temelje na koje će se moći osloniti. Međutim, nije toliko jednostavno otići i ostaviti prošlost iza sebe. Ukoliko ju niste razriješili proganjat će vas gdje god da se uputite. Jednako se događa i njoj.  Pobjegavši od smrti svoje najbolje prijateljice, Nicolette misli da razrješava jedan problem u svom životu. U trenutku kada se vraća u Cooley stara sjećanja ju počinju proganjati. Susreti sa starim prijateljima i bivšim dečkom u njoj izazivaju osjećaje koji joj poremete percepciju stvarnosti dok joj prošlost polagano počinje izjedati. Počinju se javljati pitanja koja je odavno potisnula; što se dogodilo u noći kad je njena najbolja prijateljica Corrine nestala? Slučaj koji se zatvorio prije deset godina ponovno se otvara, a Nicolette je ponovno u središtu cijele te drame. Iznenada u društvu nestaje još jedna djevojka te slučaj izgleda nerazrješiv. Kome se Nicolette u tom slučaju može obratiti za utjehu; bivši dečko Tyler je tu da joj bude utočište.

Do samog kraja knjige neće se saznati je li Nicolette nevina žrtva u cijeloj priči ili drži pokoji konac u svojim rukama. Spisateljica Megan Miranda kroz cijelu priču uspijeva održati napetost te čitatelja uspijeva držati cijelo vrijeme u neizvjesnosti. Miranda je američka spisateljica koje je upravo prema trileru „Sve nestale djevojke“ prepoznatljiva. Djelo je prema New York Timesu bilo bestseler te je višestruko nagrađivano. Zbog izrazitog uspjeha romana „Sve nestale djevojke“ objavljuje i roman „The Perfect Stranger“ u istom žanru.

Book Report
Book Report

Knjiški moljac Sound Reporta