Specijal

Poznat program Dana prodavaonica ploča

Poznat program Dana prodavaonica ploča

Već jedanaestu godinu zaredom u cijelom svijetu se treću subotu u travnju obilježava Međunarodni dan prodavaonica ploča (Record Store Day).

Kao i ranijih godina hrvatski diskografi uključili su se u ovu akciju pa će tako pod zajedničkim krovom Hrvatske diskografske udruge, u subotu 21. travnja, u većim gradovima u Hrvatskoj specijalnim glazbenim izdanjima, prigodnim popustima, druženjem i koncertima u CD shopovima proslaviti ovaj dan.

U Zagrebu od 10 h u Novoj ploči nastupaju Marko Kutlić, Jure Brkljača, David Temelkov, Adrijana Baković, Pravila Igre, Nela i Kim Verson. U 12 h u Aquarius Music Shopu nastupa Maja Posavec, dok od 10:30 u Dancing Bear CD Shopu nastupaju Jessica Atlić, Mc Colgan & Bluvinil, Sebastian Popović, Matija Cvek, Solarov, The Miceks, Ogenj i Kawasaki 3P. Od 12 h u Menart Multimedijalnoj knjižari u Avenue Mallu nastupit će Gretta, Mel Camino i Tram 11. 

U Rijeci od 10 h u Dallas Music shopu nastupaju Andrej Grozdanov, Elis Lovrić, White on White i Alen Brentini.

Svi okupljeni u glazbenim dućanima moći će razgovarati o glazbi i novim izdanjima kako s hrvatskim ambasadorima Record store daya, tako i s brojim drugim izvođačima i zaljubljenicima u glazbu koji će taj dan pohoditi music shopove u Hrvatskoj, te možda i pronaći poneko željeno izdanje po povoljnijim cijenama. Uz brojna svjetska Record store day izdanja ove godine 21. travnja u najbližem CD shopu moći će se pronaći i novi albumi i specijalna izdanja Tram 11, Tonya Cetinskog, Nene Belana, Maje Posavec te Gorana Bareta & Majki.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni