Specijal

Pet razloga zašto volimo Ferragosto JAM

Pet razloga zašto volimo Ferragosto JAM

Ako još uvijek razmišljate želite li posjetiti ovogodišnji Ferragosto JAM, donosimo vam pet uvjerljivih razloga zbog kojih nikako ne biste smjeli propustiti ovaj jedinstveni festival. Od 1. do 5. kolovoza na Orahovačkom jezeru osim dobre glazbe očekuje vas i dobra zabava, a nekoliko specifičnosti zbog kojih obožavamo Ferragosto donosimo vam u nastavku.

1. Potpuna izolacija

Dosta vam vrućine gradskog asfalta, ili sredine iz koje dolazite, u bilo kojem obliku? Orahovačko jezero pravi je izbor za vas. Oko dva i pol udaljeno od Zagreba, sat i pol od Osijeka, tri sata od Čakovca ili Karlovca, dovoljno je daleko da sve brige ostavite daleko iza sebe i pet dana provedete u šumovitom festivalskom krajoliku. Također, na samom jezeru signal je prilično slab, a, morate priznati, to je u današnje vrijeme zapravo veliki luksuz.

 

 

2. Festivalska atmosfera

Ferragosto ponosno nosi epitet najfestivalskijeg festivala u regiji. Dok je mnoge vlastiti razvoj u potpunosti transformirao, Ferragosto JAM ostao je odan vlastitim korijenima koji stvaraju jedinstveno i neodoljivo festivalsko iskustvo. Nastao je iz običnog roštiljanja grupe prijatelja, a pretvorio se zapravo u masovno roštiljanje raznih ekipa iz svih krajeva regije, koji tijekom pet dana postaju jedna velika obitelj.

 

3. #DobroJutro

Svaki festival ima svoje čarobno jutro. Tj. Nažalost nemaju, a oni koji ga imaju, predstavljaju uistinu fantastičan doživljaj koji je riječima teško opisati. Jednako je i s jutrom na Ferragostu koje će se ove godine dočekati uz selekciju najbolje domaće DJ ekipe. Doživljaj koji se nikako ne smije propustiti, jer zabava na jezeru traje 0-24 h, a jutra su uistinu čarobna.

 

 

4. Spajanje nespojivog

Ferragosto je naprosto neuništiv festival. U prilog tome ide legendarna scena od prije nekoliko godina kada se pozornica zbog nevremena u potpunosti urušila. Jednom je i nestalo struje, no to nikako nije razlog da se prekine program ili da umanji doživljaj vrhunske atmosfere. Posjetitelji naprosto ne mare ni za što osim za dobrom zabavom u kojoj ih niti natprirodne sile ne mogu zaustaviti. Izvođači su jednakog raspoloženja, stoga se posebno pripremaju za svaki nastup, jer dobiti termin na ovoj manifestaciji postala je stvar prestiža, zato je moguće naići na neočekivane glazbene kombinacije koje nikako ne bi mogle proći na bilo kojem drugom festivalu. Josipa Lisac, Zdenka Kovačiček, Neno Belan i Stoka s predstavom samo su dio festivalskih anomalija koje su već danas ušle u legendu. Ove godine, između ostalog, u Orahovici vas očekuju prvi hrvatski kečeri, Minea, Ella, I Bee, ali i Ferragosto orkestar.

 

5. Glazbeni line-up

Josipa Lisac, Urban&4, Bare i Majke, ali i Vojko V, Brkovi, Partibrejkers, Edo Maajka, Letu Štuke… samo su dio headlinera koji će ove godine zasvirati na Orahovačkom jezeru. To je zapravo samo mali dio impresivnog popisa izvođača na kojem ćete naći mnoštvo glazbenih dragulja čiji će vas nastupi ostaviti bez daha. Pet dana nezaboravnog festivalskog iskustva očekuje vas od 1. do 5. kolovoza na dvanaestom izdanju Ferragosto JAM festivala.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni