Specijal

Pet razloga zašto otići na Regius Festival

Pet razloga zašto otići na Regius Festival

U moru festivalske ponude ovog je ljeta uistinu teško odabrati bolje od najboljeg. Regius Festival se smjestio u Šibeniku, a ove godine slavi svoje osmo izdanje. Donosimo vam pet razloga koji ovaj festival čine posebnijim od ostalih odabira.

 

1. My Baby
Osim fenomenalnog druškanja s frendovima, festivali su mjesto na kojima možete otkriti mnogo dobre glazbe i bendova koji vam ranije nisu zapali za oko. Ove je godine jedan od headlinera festivala nizozemski bend My Baby koji je već dobro poznat domaćoj publici. Još se uvijek šuška o svakom njihovom nastupu na kojem bend i publika zajedno polete u ritmu glazbe čiji ritam neizmjerno podsjeća na elektroniku dok se bluesersko-psihodelični štih provlači kroz glavnu melodiju. Nije li ovo i više nego dovoljan poziv?

 

 

2. Šibenik
Ovo se odnosi na sve one koji nisu primarno iz istog grada ili s obalnog područja općenito. Festivalski ugođaj pored mora nemjerljiv je s bilo kojim drugim, a osim samog festivala, sredina srpnja garantira kupanac tijekom dana ili za sve željne znanja, ljubitelje povijesti, Šibenik nudi mnogo kulturnih znamenitosti u kojima ćete zasigurno uživati. Grad kao takav pruža mogućnost raznovrsnog smještaja te ima kapaciteta udovoljiti svima, od onih željnih šatora do onih željnih luksuza.

 

 

3. Ogenj
Ova ekipa ima potencijala napraviti bolji party od Krankšvestera. Bez imalo pretjerivanja. Kako će li samo zvučati kajkavska poezija praćena zvukove violine i tamburice u srcu Mediterana? Ludo i nezaboravno. Ne propustiti. 

 

Regius

 

4. "Super jeftino piće i hrana"
Stoji u komentaru jednog od posjetitelja prošlogodišnjeg Regius festivala. Znamo da i vas svaki put strefi kada na festivalskom šanku primijetite visoke cijene piva i ostalih osvježavajućih napitaka. Neizostavni dio svakog festivalskog iskustva na Regius festivalu je povoljniji i pristupačniji domaćoj publici, zbog čega ćete se osjećati bolje, sigurnije i veselije.

 

 

5. Krankšvester
Okej, koliko god pokušavali izbjeći klišej, on je u ovom slučaju naprosto neizbježan. Još uvijek nismo saznali koliko je puta potrebno čuti Švestere uživo a da vam dosade. Ili je to ipak nemoguće? Rejv sa psovkama i, naravno, "Gaber" odvodi vas u neki novi svijet, na novi level uz festivalska sjećanja koja ćete osjećati još dugo, dugo nakon.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni