Specijal

Book Report:

Book Report: "S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu"

"S Eleanor Oliphant ništa nije u najboljem redu, ali je ona zato jedna od najneobičnijih i najzanimljivijih junakinja suvremene fikcije", definitivno je najtočniji opis čitave knjige "S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu".

A priliku da upravo s tom knjigom otvorimo rubriku dobila je zbog svoje posebnosti i zbog toga što tjednima već čitamo o njoj. Zašto je upravo ona posebna morat ćete otkriti sami, ali ćemo vam objasniti ipak par stvari o knjizi.

 

Prvijenac sjajne Gail Honeyman kod nas je objavljen u nakladi Znanja, a prati priču naizgled najobičnije djevojke koja samo pokušava na najmirniji način priživjeti svoj život. Ona je Eleanor Oliphant, tridesetogodišnjakinja u raskoraku s društvenim normama, uredska čudakinja, usamljenica, sklona izgovoriti upravo ono što misli, idealna meta ogovaranja među kolegama. Svaki dan na posao nosi istu odjeću, za ručak jede isti obrok, na istom mjestu, rješavajući križaljku. Ništa ne nedostaje njezinu organiziranom životu izbjegavanja društvenih interakcija, gdje vikende obilježavaju smrznuta pizza, votka i telefonski razgovori s mamicom. Tu svakodnevicu pak razdrma malo slučajni susret s urednkim kolegom s kojim se sprijatelji na najneobičniji način.

 

Do kraja knjige autorica nam potpuno otkrije njezin identitet, ali ništa ne može sve te situacije objasniti bolje od naše osobne mašte. Knjiga je sjajna od korice do korice i nadamo se da će se Gail ponovno primiti neke knjige jer šteta da ostane samo na ovoj.

Book Report
Book Report

Knjiški moljac Sound Reporta