Nag-radne

Osvoji upad na novo izdanje Good Vibrationsa - gotovo

Osvoji upad na novo izdanje Good Vibrationsa - gotovo

Dijelimo 2x1 upad na 20. izdanje četvrte sezone Good Vibrationsa, koje će ovu srijedu ponudit mali žanrovski mash up. Tom prigodom u Vintage Industrial Baru zasvirat će Tobogan, Rokambol, Portman i DrBonito! Karte po pretprodajnoj cijeni od 20 kuna možete kupiti u Dirty Old Shopu, a na dan će koštati 30 kuna. Početak programa je u 20:30 sati.

Da bi ste sudjelovali u nagradnoj potrebno je: "lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko niste, i ondje nam u inbox poslati poruku sadržaja: "GV Rokambol" uz vaše puno ime i prezime. Također podijelite ovaj članak na svome Facebook zidu i postavite vidljivost na javno! Nagradna traje do srijede, 10.veljače u 10 sati, nakon čega ćemo nasumce izvući pobjednike i javiti im. Sretno!

Filip Đurinić i Marijo Novosel su pobjednici

Tobogan je psychodelic dance bend osnovan 2007. godine. Ono što je počelo kao solo nastup polako je preraslo u ansambl koji se, uz česte izmjene i zamjene članova, na kraju formirao u kvartet. Iako je oprema koja se koristi u svrhe istraživanja vrlo poznata i standardna, poput gitare, bubnjeva, basa i klavijature, korištenje tih instrumenata je ipak pomalo nekonvencionalno. Tako gitara djeluje poput nekog perkusivnog i vrlo atmosferičnog instrumenta, dok bas, spojen kroz različite procesore, daje potporu u dubokim frekvencijama koje tresu i najtvrđe temelje. Klavijature i sintisajzeri drže harmonijski kostur u čvrstim i stabilnim odnosima što na kraju ostavlja mjesto za bubnjeve koji, uz pomoć poznatih ritmova iz svijeta elektronike, signaliziraju i daju smjer cijelom sastavu. Tobogan čine Silvio Bočić – bubnjevi, Konrad Lovrenčić – bas, NT Wave – gitara i Toni Starešinić – klavijature.

Portman je nastao je 2004. godine kao peteročlani metal band stvorivši vlastiti prepoznatljivi stil u instrumentalnom rocku s čestim promjenama ritmova i elementima indie i stoner-rocka. Portman iza sebe imaju na stotine live nastupa unutar i izvan Hrvatske, a izdali su dva albuma i jedan demo uradak. Debitantsko izdanje "Pereskesije" su izdali 2009. godine i to za američki label "Lady Records", dok je posljednji album iz 2013. godine, "The Man Who Carries A Light", osim za tu američku kuću izašao i za domaći label Klub dostava zvuka iz Orahovice.

Zagrebačka "bienalle pop" grupa Rokambol je logičan nastavak solo "Rokambol" projekta koji je snimio album "Zajedno" krajem 2013., i kao takav snima drugi album u "Kramasonik" studiju s kojeg su već predstavljene dvije numere.Postavu čine: Rokambol-gitara,vokal,Tena Novak-violina,vokal,Miro-vibrafon, Marko Rukavina-kontrabas,Neša i Jelena-udaraljke i vokali.Gaje slobodan,impro pristup unutar klasičnog pop obrasca i pri tom se dobro zabavljaju.

DrBonito je DIY priča o grupi prijatelja, istinskih zaljubljenika u glazbu koji svoje skladbe često nazivaju samo nusproduktom njihovog druženja. Bend je osnovan krajem 2014. godine, a čine ga Tomislav Vladislavić na bubnju, Mario Mesarić na bassu, Ante Mucić na gitari, te Matija Mamuča kao potpora s druge strane miksera. Pjesme benda teško se svrstavaju u jedan žanr, a oni sami se vole nazvati transžanrovskim. Do sada su objavili jedan EP pod nazivom DrBonito – Recording Session, na kojem se nalaze četiri pjesme.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni