Koncerti

Kultur Shock - nitko se ne srami sebe i svojih korijena

Kultur Shock - nitko se ne srami sebe i svojih korijena

Svima je dobro poznato da se balkanska folk glazba može kombinirati uz različite žanrove, zbog čega su neke regionalne zvijezde uspjele izgraditi i svjetsku karijeru.

Osnovan u Seattleu, kada je već žamor oko grunge revolucije počeo jenjavati, Kultur Shock svoju kombinaciju folka s punkom, metalom i rockom i dalje praši na svjetskim pozornicama.

Predvođeni pjevačem Srđanom Jevđevićem, nakon tri su se godine vratili u Zagreb, u Vintage Industrial Bar u kojem su napravili rijetko viđenu vrstu kaosa. Odana je publika u ekstazi već od samog početka počela luđački plesati, pjevati, veseliti se gypsy-punku koji budi najdublje emocije, prodire u samu srž postojanja te u potpunosti oslobađa.

Uz fantastične soliste na violini i saksofonu, i sam se Srđan primio trube što je nastup odvelo na novu razinu katarzičnog iskustva. U prvim redovima nije bilo moguće disati, atmosfera je doslovno bila užarena dok je ekipa neumorljivo ludovala i uživala, a bilo je i flaša na čelima. Snažne poruke u prljavim riffovima okruženim melodijom sevdaha nikog ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Gost, opet svojevrsni domaćin, Edo Maajka, dodatno je začinio situaciju, a posebna emotivna povezanost se osjetila jer, kako Srđan kaže, "nema ni brata, ni sestre, ali ima Edu". Disali su kao jedno, muzicirali su kao jedno, zajedno s publikom.

S obzirom na sinoćnju situaciju, tri godine čekanja Kultur Shocka kao da je bilo deset. Nezaustavljivi, jedinstveni, vjerni svojim idealima i ponosni na porijeklo.