Koncerti

White Lies i Tvornica kao jedno

White Lies i Tvornica kao jedno

Nakon šest godina britanski post-punk bend White Lies ponovno je posjetio Zagreb u sklopu promocije posljednjeg albuma "Friends". U velikom pogonu Tvornice kulture skupilo se raznovrsne publike, od mlađih do starijih generacija, koji su uzbuđeno čekali da se na pozornicu popnu Harry, Charles i Jack.

Koncert je počeo gotovo na vrijeme, par minuta nakon 22 sata, pjesmom "Take it Out on Me" i već tada se dalo naslutiti kako bi ovo mogao biti vrlo dobar koncert. Izmjenjujući  nove i stare pjesme, White Lies su uspjeli zagrijati atmosferu i ozariti lica fanova. Iako je veliki pogon Tvornice bio pun, mjesta za plesanje je ipak bilo što je publika itekako iskoristila. Nije bilo moguće da se ne pokrente i zaplešete na "To Lose My Life" i iz sveg glasa ne zapjevate "let’s grow old together and die the same time".

Kroz "Hold Back Your Love", "Farewell to the Fairground", "Morning in L.A.", "Death" i druge pjesme, dečki su pokazali svoje samopouzdanje na pozornici i dokazali da su koncertno sazreli i postali bend koji može svirati pred punim dvoranama.

Jedan trenutak koji bih izdvojila bio je tijekom pjesme "Farewell to the Fairground" kada su svi u publici pjevali "keep on running" i rasplesali se do kraja. Osjetila se tada povezanost benda i publike i vjerojatno je tada stvorena neka "trajna veza" koliko god klišejasto to zvučalo.

White Lies su se vratili na bis i odsvirali nam još tri pjesme, "Big TV", "Come On" i "Bigger Than Us". Dečki su nam pružili koncert kojeg ćemo pamtiti neko vrijeme, a s obzirom na ono što su stvorili u Tvornici podsjetili su me na trenutak na kultne Editorse i njihove koncertne ekstaze u tom istom prostoru.

Kao podrška "bijelim lažima" nastupili su The Ramona Flowers koji su stvorili savršen ugođaj za glavne zvijezde večeri. Iako sam jučer tek prvi put čula Steveija Birda kako pjeva, oduševio me njegov snažan i životan vokal. Svakako su bili jedno lijepo glazbeno iznenađenje.