Koncerti

Međudimenzionalno putovanje uz Seven That Spells i njihovu neukrotivu „Omegu“

Međudimenzionalno putovanje uz Seven That Spells i njihovu neukrotivu „Omegu“

Jučerašnjim maestralnim nastupom u Tvornici kulture, kultni zagrebački virtuozi Seven That Spells u velikom stilu predstavili su svoju izvanrednu„Omegu“, ujedno i posljednje poglavlje trilogije „Death and Ressurection of Krautrock“.

Seven That Spellsfoto: Seven That Spells, credit: Ksenija Lu

Seven That Spells odavno su visoko postavili ljestvicu kad je u pitanju kvaliteta, a svaki put kad pomislite da više od toga ne može, Seveni dokažu suprotno i nadmaše sami sebe. Upravo to učinili su i s novim albumom „Omega“ kojim su standarde katapultirali još nekoliko svjetlosnih godina dalje i još jednom pokazali zašto su na glasu kao jedan od najkvalitetnijih glazbenih sastava u Hrvatskoj i šire. Prema mnogim glazbenim stručnjacima,“Omega“ je najbolji materijal u dosadašnjoj karijeri Sevena, a kako zvuči uživo, imala je priliku čuti publika okupljena u Tvornici kulture.

Seven That Spellsfoto: Seven That Spells, credit: Ksenija Lu

Publika Sevena zna točno što od njih želi, a to svaki put i dobije. Za kompletno iskustvo nastupa Seven That Spellsa potrebno je ne samo slušati, nego se u potpunosti prepustiti i izgubiti u njihovoj glazbi koja se može osjetiti u svakoj stanici. Tada nastaje međudimenzionalno, katarzično, sonično putovanje, bez stajanja, bez milosti i uz apsolutni užitak, a takvo nije izostalo ni jučer u Tvornici. Moćna „Omega“ nemilosrdno se „strovalila“ na okupljenu publiku i uvela ju u neku drugu stvarnost. Intenzivni, snažni i hipnotični bili su Seveni, naši vođe kroz transcendentalno putovanje u pet dijelova. U pet dijelova satkanih od mistike, meditacije, siline, smirivanja, pa opet žestine, ludila i oslobođenja isprepletenih s vokalnim dionicama, koje zvuče gotovo obredno, stvorili su nadnaravni osjećaj koji je ostao prisutan i dugo nakon završetka koncerta. Seven That Spells stvaraju ljepotu iz kaosa i kaos iz ljepote, a ono što se možemo nadati da će još dugo biti prekrasni i kaotični jer budućnost domaće glazbe uz njih izgleda optimističnije. 

Galeriju fotografija s koncerta pogledajte OVDJE.

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja