Koncerti

Milky Chance - veliki potencijal s odanom publikom

Milky Chance - veliki potencijal s odanom publikom

"Stolen Dance" sigurno znate. Iako možda ne znate da se pjesma uopće tako zove i da ju izvodi njemački bend Milky Chance. Izuzetno radiofoničan refren i umjereni pozadinski, opušteni plesni ritam odvukao je ovaj bend na vrhove top ljestvica već na samom početku karijere.

Milky Chance Zagrebfoto: Milky Chance, credit: Filip Bušić

Na krilima drugog albuma "Blossom" uspješno su uklizali u zagrebačku Tvornicu kulture te otkrili kako se u njihovom taboru nešto opasno kuha.

U publici prevladavaju milenijalci, i, s obzirom na dob i navike, tijekom cijelog je koncerta začuđujuće malo mobitela bilo u zraku. Očito da ih Milky Chance uspijeva privući i glazbom, ne samo nagonom za prikupljanjem vlastitih followera.

Coner Youngbloodfoto: Conner Youngblood, credit: Filip Bušić

Conner Youngblood je svojim eksperimentalnim pristupom zaradio zavidne ovacije dobrodošlice. Publika je sa zanimanjem pratila i njegov nastup, a on im se dodvoravao pokojom riječju na hrvatskom. Unatoč tehničkim poteškoćama, solidno je izgurao četrdesetak minuta te ostavio dobar dojam.

Očekivanja od ovog koncerta nisu bila prevelika, pogotovo s obzirom na ekstremne minuse vani. No, to nije spriječilo publiku da i više nego ugodno popuni Tvornicu kulture i dočeka četiri zaigrana, ali ozbiljna momka. Njemačka preciznost na vrhuncu - točno su u 22:00 bili na pozornici. Tehnički uigrani do maksimuma, premda se radi o relativno malom bendu, kao i prostoru, niti jedna sekunda njihova nastupa nije bila prepuštena slučaju. Unaprijed promišljeni kao najveće svjetske zvijezde ostavljaju dojam velike profesionalnosti, pokazuju potencijal sviranja na puno većim pozornicama. 

Milky Chance Zagrebfoto: Milky Chance, credit: Filip Bušić

Iznimno su zahvalan festivalski bend - plesni karakter njihove glazbe ugodne širim masama vrlo lako dolazi do novih fanova već na prvo slušanje. Dva gitarista i dva perkusionista - moderna postava za spoj folk, pop, elektroničke i blues glazbe. Kvalitetna izvedba uz dobar zvuk podržan konstantnim pjevnim upadima poslušne publike.

Usna harmonika dodatno je obogatila trenutke koji su nosili improvizacijsku vibru te unijeli još veći duh folk glazbe u radiofonični pop izričaj.

Milky Chancefoto: Milky Chance, credit: Filip Bušić

Publika osmijeh nije skidala s lica, neumorno je skakala cijelih sat i nešto koncerta te ih glasno pozvala na bis. Vidno iznenađen i dobre volje, bend je napustio pozornicu čija je scenografija produkcijski ovaj koncert također odnijela na višu razinu.

U jednom su intervjuu izjavili kako su svjesni činjenice da im je ime benda glupo, no njihova je glazba predobra da bi itko na to obraćao pažnju. Istina.

Na popisu se datuma trenutne turneje našlo dosta rasprodanih termina. Ako u narednom razdoblju izbace još nekoliko hitova kao "Stolen Dance" punit će i puno veće dvorane. Zasluženo.

 

Galeriju fotografija s koncerta pogledajte OVDJE.