Koncerti

Krankšvester u Tvornici - epska jebačina bez konkurencije

Krankšvester u Tvornici - epska jebačina bez konkurencije

Preko tjedna gospoda, vikendom smo gamad.

Krankšvesterfoto: Krankšvester, credit: Zvonimir Bregeš

Publika gladna Švesterove četvrte jebačine od albuma dobila je svojih dva i pol sata sreće. Tvornica humano rasprodana, sigurnost na prvom mjestu, jer, kada dva zajebana momka izađu na binu svaka mogućnost samokontrole nestane. 

"Sve je otišlo u kurac" - prigodno je otvoren svečani program koji je postao svojevrsno zagrijavanje za veliki spektakl najavljen za Dom sportova 27. listopada. Ako se sinoćnja atmosfera uspije prenijeti i u veći prostor, bit će to jedan od najluđih događaja kojima je Dom sportova svjedočio. Beskompromisni hedonizam, Šveky party je svojevrsni egzorcistički obred, oslobađajući posjetitelja i od najmanje preostale količine negativne energije, ispunjavajući ga duginim bojama utopističkog osjećaja korektno opisanog u pjesmi "Retardirana". Mjesto je to gdje psovke zvuče srdačno i milo, svaka se žena osjeća voljenom i lijepom, a jednorozi veselo skakući uljepšavaju prostor svojom prisutnošću.

Svesterifoto: Krankšvester, credit: Zvonimir Bregeš

Udri kao da sutra ne postoji - dva i pol sata bez predaha, nabrijani ritam konstantno drži atmosferu uzavrelom, premda je kratko vrijeme bilo potrebno da se drastično smanji količina kisika u dvorani. "Polarna jebačina" počela je zvučati privlačno pa čak i nakon traumatičnih ledenih ekstremna prošli tjedan.  

Sett i 3ki Stil držali su koncentraciju, pravo se junački izborili do kraja. Velika profesionalnost, predanost i perfekcionizam krije se iza naizgled "vulgarnih" stihova kojima se s pozornice upućuje oštra kritika današnjem društvu i sustavu. 

Krankšvesterfoto: Krankšvester, credit: Zvonimir Bregeš

Dvije su žene izazvale snažne reakcije svojom pojavom na bini. Prva je Nera Mamić, djevojka čiji glas krasi pjesme "Retardirana", "Napokon" i koja je sinoć uspješno uskočila na mjesto Sajsi MC u pjesmi "Liz Taylor". Svaka pohvala za Neru koja je djelovala skromno, fina djevojka koja uživa veliko poštovanje ove dvojce nestašnih i nadasve kreativnih momaka, a publika ju je nagradila ogromnim aplauzom. Druga je fotografkinja na pozornici koja je utegnuta u tajice i minijaturnu majicu mamila sline na usta muške publike, a ženskoj publici nabila žestoke komplekse. Svaka čast i na definiciji i na pozadinskoj masi.

Krankšvesterfoto: Krankšvester, credit: Zvonimir Bregeš

Izvinite me, ali ne sjećam se točno jesmo li čuli dva i pol ili tri i pol "Gabera" za kraj, ali sigurno je da je sve što je do tada izmaklo kontroli eksponencijalno eksplodiralo u beskraj. 

Svaki daljni pokušaj opisa sinoćnjeg događaja bio bi suvišan, potvrđujući klišej da je neke stvari riječima nemoguće opisati. Upad na koncert - 50/70 kn. Doživljaj - neprocjenjiv. 

Di si ti bio, Bog te jebo?

 

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Maja Trstenjak
Maja Trstenjak

Glavna urednica portala Sound Report