Koncerti

INmusic festival 2019. - dan drugi - uživo!

INmusic festival 2019. - dan drugi - uživo!

Drugi dan očekuju se nastupi Suede i Garbagea, ali prije toga očekuje nas mnoštvo glazbenih poslastica! Pratite nas!

23:45 Suede!

 

22:45 

Ambijentalno orijentalni odjeci Thievery Corporationa zaposjeli su World stage. Uz jake ritmove bubnjeva i basa, stvorena je romantična atmosfera za prepuštanje i spontano ljuljanje u ritmu. Nakon žestine Garbagea, Thievery je publici sjajno prenio chill vibru. Kombinacije rapa i pjevnih dionica doprinijele su dinamici atmosfere i različitosti cjelokupnog dojma. Spoj na prvu neobičnih stilova i psihodeličnih rifova zapravo zvuči savršeno i melodično te je u potpunosti opustio uši slušatelja.

21:00 Garbage!

20:30 

Ritmični sexy afro beatovi i plesačice Gato Preto-a rasplesali su sve prisutne. Svoju dinamičnu energiju uspješno su prenijeli publici. Dok su na pozornici odjekivali brzi djembe ritmovi uz sve žešće plesne taktove, krupne kapi kiše razveselile su i osvježile žednu publiku barem na nekoliko minuta. Ovaj bend idealan je za skakutanje na travi i energičan ples do jutra. Ovdje su krasno uletjeli da razdrmaju sve prisutne, podignu atmosferu i podsjete nas da na festivalima nema mjesta stajanju na mjestu. Uz njih, tijelo se prepusti muvingu samo od sebe.

19:00 Frank Turner napravio kaso! Povratnik festivala standardno oduševljava uz pregršt publike s osmijesima na licu, a u jednom je trenutku organizirao zanimljivu kružnu plesnu formaciju u publici. 

18:00 Bang Bang predvođeni fantastičnom Larom Antić pokazali su najbolje što domaći pop nudi. Glazba sa stavom uz zaraznu energiju koja je zaokupila pažnju svih okupljenih i držala ih prikovanim ispred pozornice od prvog do zadnjeg trenutka nastupa. Nedavni debitantski nastup u Tvornici kulture bio je samo odsločna daska, sada je jasno da je ovaj bend spreman za velike pozornice uz predivnu Laru čija karizma naprosto oduševljava. Besprijekoran stil, vrhunske vokalne mogućnosti i beskrajna ženstvenost stavlja ke na čelno mjesto domaće pop scene, a o ozbiljna prijetnja Franku Turneru koji slijedi!

17:00 Drugi festivalski dan otvorile su mlade britanske snage The K’s koji su oduševili energijom i entuzijazmom. Odlična festivalska uvertira uz šaljivu spiku i uvjerljive riffove, a imaju i pjesmu “Sarajevo”. Na World stageu sasvim druga priča - lagani Caveovski moment uz Gentlemana koji elegantno sam vodi program zamamljivim melankoličnim vokalom.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni