Koncerti

Portugal. The Man - i party i afterparty

Portugal. The Man - i party i afterparty

Odmah po najavi njihova nastupa na INmusic festivalu ovi su momci nagrađeni najprestižnijom nagradom Grammy.

"Feel It Still" ste zasigurno čuli, premda možda i mislite da niste. Ova je glazbena atrakcija nastavila niz odličnih svirki trećeg dana, nakon nastupa velikih Alice In Chains. I za vrijeme legendarnih grungera mjesta u prvom redu World Stagea čuvale su njihove vjerne pratiteljice koje su itekako bile dobro pripremljene za ono što je uslijedilo. 

Portugal The Man

Uslijedio je kratak povratak u zagrebačku realnost, tamo malo dalje i malo bliže od jarunskog jezera, vikendi su često ispunjeni svirkama tribute bendova. Kako na INmusic festivalu nastupaju isključivo autorski bendovi, tri dana smo bili izolirani od covera, tributea i ostalih sranja dok na binu nije kročio Grammyjem nagrađen Portugal. The Man. Bend je to zbog kojeg su se Beavis i Butthead nakratko vratili iz penzije kako bi ih pohvalili te svijetu obznanili da se radi boljem bendu od Stonesa, Beatlesa i skoro dobrom bendu kao Pantera. 

Portugal The Man

Šalu na stranu, otvorili su žestoko s temom poznatog Metallicinog hita "For Whom the Bell Tolls" koja je postala "Another Brick In The Wall" legendarnih Floyda. Utjecaj ovih velikana osjeti se u samoj srži ovih mladića koji su se s klasičnim zvukom igrali, upleli elektronike u čitavu priču dok su na samom nastupu uživo zadržali prepoznatljiv i oštar rokerski stav. Bilo je nekoliko vriskova zaljubljenih djevojaka, ali uglavnom su se koncentrirale na dobru zabavu uz njihov autorski sadržaj koji je poprilično plesnog karaktera.

Premda im je debitantski album objavljen prije dvanaest godina, ova se ekipa tek sad zarolala na glazbenoj sceni i to im vidljivo odgovara. Moderan zvuk klasičnih utjecaja odiše njihovim karakterom, iskreni su i zaigrani, vidljivo uživaju u onome što rade, a pažnja publike im itekako godi. 

Između žestokih Alice in Chains i elegantnog Interpola, Portugal. The Main bio je pravi izbor.