Koncerti

Pero Defformero - distorzija, trileri i haos u prepunom KSET-u

Pero Defformero - distorzija, trileri i haos u prepunom KSET-u

Solistički koncerti vokalno instrumentalnog sastava Pero Defformero u Zagrebu svaki put iznova potvrđuju ljubav lokalne publike prema njihovim hitovima, a sinoć je atmosfera u KSET-u bila posebno uzavrela.

Nekoliko mjeseci nakon gostovanja bratskih bendova Piknik i Horor Piknik, u istom se klubu tražila ulaznica više. Na plesnom se podiju tražio i koji kvadratni milimetar više, uživanje u svečanim trenucima događaja uistinu nije bilo lako.

Pero Defformerofoto: Pero Defformero, credit: Mario Jembrek, fotosekcija KSET-a

Velike ovacije za gospodina Bishketa i njegov heavy metal bend izrazile su srdačnu dobrodošlicu. Uz pokoju šalu i životnu mudrost dva su sata nizali stare i nove hitove. Stari su, očekivano, izazvali potpuni kaos, posebno "Metal sviraću" kada se u KSET-u stvorio prvi mosh pit u 2018. To su metalci, to nisu ljudi, kako kaže gospodin Bishke, naprosto nisu mogli obuzdati strasti na žestoke distorzirane riffove koji su dolazili s pozornice. Prisjetili su se lika i djela Mileta (Lemmy - Mile, je l'), koji je Nebeski Mile već dvije godine. Neka mu je vječna slava i hvala. 

Pero Defformerofoto: Pero Defformero, credit: Mario Jembrek, fotosekcija KSET-a

Publika je iznimno dobro reagirala na njihovu najnoviju pjesmu "Trebalo bi", veliki je broj posjetitelja znao sve stihove, premda se snimka na YouTubeu pojavila samo prije mjesec dana. S radošću iščekujemo novi album.

Dva sata neprestanog udaranja, soliranja, distorziranja - bend se istinski uživio u svirku, čak je i basista uživao, premda ništa ne razumije jer je Mađar. Gospodin Bishke nije mogao to više podnijeti, poželio je nešto narodno, kaže, "'Ajmo sad jednu od Dubioze, da odmorim dušu", kaže. 

Pero Defformerofoto: Pero Defformero, credit: Mario Jembrek, fotosekcija KSET-a

Poseban gost večeri bio je gospodin Shamso69, koji je ovaj put u više punk metal maniri divljački doletio na pozornicu, dok je svoju turbo folk stranu pokazao interpretacijom pjesme "Došli smo do kraja puta". Wellness i spa se već nakon dva sata sam po sebi podrazumijevao, s obzirom na to da je KSET u međuvremenu postao sauna. Velike, velike ovacije za svojevrsnog domaćina koji je impresionirao publiku vokalnim transformacijama, od narodnjačkih trilera preko visokog screama pa sve do dubokog growla. Bishketovim trilerima je teško konkurirati, svaka čast i Shamsi na hrabrosti. Što reći, ostavio je dušu na bini. Iskoristit ću ovu priliku da podsjetim i na veliki solistički koncert grupe Brkovi, 20.10.2018. u zagrebačkom Domu sportova. 

Sretna publika, sretan bend, ali trebalo bi kao stalan dio set liste ubaciti "Masovnu saranu" i "Horor, strah, užas, kraj". Dva velika hita koja nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Pa makar i u DJ Horror varijanti.

Nova koncertna godina u KSET-u uspješno je otvorena.