Koncerti

Stray Dogg u KSET-u

Stray Dogg u KSET-u

Poznato je da Stray Dogg ima svoju zagrebačku publiku i fanove. Tome svjedoči i rasprodan koncert u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog prije pola godine. U utorak navečer smo u KSET-u pjesme Dušana Strajnića mogli čuti u akustičnom izdanju te se uvjeriti da je Stray Dogg odličan u svakom aranžmanu.

Nešto nakon deset sati Dušan Strajnić zauzeo je mjesto na pozornici i započeo s koncertom koji se tokom večeri pretvorio u jedan i pol satni melankolično-romansirani doživljaj. Ovaj put bez ostalih članova, osnivač benda Stray Dogg stajao je sam na pozornici, u polumraku, osvijetljen samo s par reflektora u boji, a jedino društvo mu je činila njegova gitara.

Baš kao što je i sam njegov koncert bio najavljen bez velike pompe, tako je i Dušan nastupio skromno i opušteno, bez teatralnosti koja zna pratiti mnoge glazbenike. "Fire's Never Wrong" i "Drunk" bile su među prvim pjesmama koje je publika mogla čuti i koje su odmah izazvale ovacije. Iako publike nije bilo mnogo, manje od stotinjak ljudi, skupilo su tu vrlo zanimljivog svijeta – od najvećih fanova do glazbenika s hrvatske nezavisne glazbene scene. Strajnić se pokušao povezati s ljudima ispred kojih je svirao i u tome je uspijevao.

Predavši se potpuno u izvedbe svojih pjesama zasluženo je skupljao zvižduke odobravanja. Redale su se jedna za drugom "Blind Love", "Away", "No One But You", a potom i obrada pjesme "Cortez the Killer" Neila Younga, koju je Dušan izveo vrlo energično pokazavši mogućnosti vlastitog vokala u malo drugačijem svjetlu.

Dukat Strajnić (Stray Dogg) © Petra KaićDukat Strajnić (Stray Dogg) © Petra Kaić

Uslijedile su "Sail Away" i "Chance", a potom i obrada pjesme "Blue Moon". Ova klasična balada koju su izvodili glazbenici poput Billie Holiday, Deana Martina i Elvisa Presleya savršeno se uklopila u sinoćnju atmosferu ostavivši mene, a vjerujem i ostale u publici bez daha. Tekstovi Dušana Strajnića su tako senzibilni i iskreni da vas jednostavno moraju emotivno dotaknuti, a u mnogima se i sami pronađete.

Koncert se privodio kraju s "Come Along Wind", "Dare Not" i prekrasnom "Disappear". Na ovoj posljednjoj Dušanu se kao gost iznenađenja (iako smo svi znali za to) pridružila miljenica zagrebačke publike, mlada Luce. Na zahtjev Dušan je izveo još dvije pjesme među kojima i obradu famoznih Smithsa "I Know It's Over". Bila je to baš krasna večer, a krasnom su je učinili Dušan Strajnić i njegova glazba.