Vije-sti

Metallica najavila posebno reizdanje kultnog albuma

photo: Metallica, credit: Herring & Herring

Metallica najavila posebno reizdanje kultnog albuma "The Black Album"

Metallica će objaviti i album covera njihovih pjesama u izvedbi brojnih glazbenih zvijezda.

Metallica je najavila izlazak dva posebna izdanja. Prvo je reizdanje njihovog kultnog albuma "The Black Album" iz 1991. godine, a drugo je album s obradama njihovih pjesama "The Metallica Blacklist" na kojem će sudjelovati brojni prominentni glazbenici.

"The Black Album" na kojem se nalaze kultne pjesme poput "Enter Sandman", "Nothing Else Matters" i "The Unforgiven" bit će remasteriran i svjetlo dana će ugledati 10. rujna, a osim standardnog CD izdanja bit će tiskan i na dvostrukom vinylu te trostrukom, proširenom CD izdanju.

Na "The Metallica Blacklist" albumu sudjelovat će više od pedeset glazbenika koji će interpretirati pjesme s "The Black Album", a cjelokupna zarada od prodaje bit će donirana Metallicinoj humanitarnog zakladi All Within My Hands Foundation i u dobrotvorne svrhe po izboru izvođača. Album "The Metallica Blacklist" digitalno će biti objavljen 9. rujna, a u fizičku prodaju stiže 1. listopada.

Među glazbenicima koji će sudjelovati na albumu su: Dave Gahan (Depeche Mode), Ghost, St. Vincent, Royal Blood, Portugal The Man, Weezer, Biffy Clyro i drugi, a izdanje je jučer najavljeno obradom pjesme "Nothing Else Matters" u izvedbi Miley Cyrus, Roberta Trujilla, Eltona Johna, Chada Smitha (Red Hot Chili Peppers) i violončelista Yo-Yo Ma.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni