Koncerti

Jonathan u Saxu predstavio nove pjesme

Jonathan u Saxu predstavio nove pjesme

Prije nekoliko godina, sjećam se kao da je bilo jučer, koncert Jonathana bio je noć uoči pariškog terorističkog napada. Znam da su ljudi oko mene bili potreseni koliko god smo bili na okupljanju nastalom iz glazbene ljubavi. Ipak, tu večer se tuga miješala s ljubavlju.

Dvije godine kasnije, potpuno druga energetska priča publike, a ista ljubav s bine. Jonathani su, kako je i najavljeno počeli sa svirkom u 23 sata. Prvu večer, od dvije zaredom koncerata ovog fenomenalnog hrvatskog benda, otvorila je pjesma simboličnog naziva "Coming again". Sax kao prostor ima dobru vibru za napraviti lijep intiman koncert, pa se s nekim stvarima, tipa "mutnijeg" zvuka izrazito bočno, jednostavno valja pomiriti. Ono što je Zokiju vječita boljka kad se radi  o manjim binama je predočiti si koliko prostora ima za svoje plesne korake. Sve se to posložilo vrlo brzo, do te mjere da se na oko petnaestak minuta od početka koncerta već naveliko čagalo na "Maggie", pjesmu i spot u kojem Zokijeve crvene cipelice (od milja prozvane Jonathanke) dobivaju svoju slavu. Koncert je postajao sve rasplesaniji i energičniji, a publika hipnotizirana bendom koji svoju veličinu pokazuje kroz pjesme, a i dalje ulovimo pokoji njihov sramežljiv pogled i osmjeh. Vrhunac svirke bila je pjesma "Hands".

Unutar 2 bisa našla se potpuno nova stvar "Something to cry about". I kad smo mislili da ne može glasnije i zapravo nam se svidio smiraj koji pružaju "Heaven" i "Moments", oni ponovo udaraju po energičnom vrištanju, dubinama basa i žestokoj električnoj gitari, pa je za naslutiti da će preteča albuma "To Love" biti nešto življa.

U slučaju Jonathan ne mogu da se ne ponovim, da je ovo bend svjetskih razmjera i kvalitete, sve ostalo je PR. Neopisivo mi je drago vidjeti potpuno nova lica svaki put na njihovim koncertima što opravdava teoriju da imaju veliku bazu fanova i da ipak većina dolazi do benda usmenom predajom. Tada novopečeni ljubitelji dođu na koncert, zaljube se još više u to što vide i čuju i nastavljaju širiti dobar glas o bendu.

Oni su hrvatski bend s engleskim pjesmama koji radi neopisivo dobro i zaslužuje svaki hvalospjev koji dobiva. Slušajte Jonathan, širite ljubav.

Gordana Viboh
Gordana Viboh

Powered by great vibes.