Koncerti

Buč Kesidi euforija zavladala Zagrebom – nove zvijezde su rođene!

Buč Kesidi euforija zavladala Zagrebom – nove zvijezde su rođene!

U posljednjih nekoliko godina vrlo je zanimljivo promatrati pojavu raznih glazbenih fenomena oko kojih se u relativno kratkom roku, poprilično tiho i nenametljivo, napravi veliki hajp među nabrijanom publikom. Prošle godine to su bili Svemirko i Porto Morto, a ove su godine prestižnu titulu dobili Buč Kesidi.

Neodoljivo simpatični momci iz Pančeva, Zoran Zarubica i Luka Racić, osvojili su srca zagrebačke publike novim albumom „Euforija“ čijem je neodoljivom ritmu naprosto nemoguće odoljeti. A ono što je publiku, pretežno žensku, koja je sinoć ispunila Sax! ispunila do posljednjeg mjesta, nekako najviše privuklo jest konceptualna ljubavna priča. Toliko jednostavna, toliko realistična, poprilično cinična, na trenutke tragično-humoristična, prepuna melankoličnih uspona i padova, svojevrstan odraz lažnog sjaja i unutarnjih nesigurnosti i strahova pojedinca tijekom jedne uobičajene subotnje večeri.

I premda oni jasno i glasno tvrde da u klubu nema ljubavi, sinoć iste nije nedostajalo. Već je sama njihova pojava na pozornici izazvala popriličnu euforiju koja je samo nastavljala rasti kako su se nizale pjesme s novog albuma.

Bilo je očito da ovakav prijem ni Zoran ni Luka nisu očekivali, što im je dalo dodatnog elana da svoj posao odrade najbolje što mogu. Dobro uštimani dvojac ima jednu vrlo zanimljivu kulersku crtu, koju dodatno naglašava blještavilo njihove odjevne kombinacije. Ovaj „disko rokenrol elektro boj bend“, ima nevjerojatnu energiju, privlačnu i šarmantnu, te ogroman potencijal za puno veće pozornice.

Djevojke su si uistinu dale oduška, bila je to njihova večer, da nazdrave svim svojim nesretnim ili možda čak nekim čudom i sretnim ljubavima, žestoko su nadglasale bend, jer su svaki njihov stih izučile do posljednjeg detalja, za svaki takt imaju plesni korak. Mišo Kovač đir, ali istovremeno i zanimljiva razuzdana klupska atmosfera, pomalo i feministički nastrojen tulum koji može izliječiti poneku osobnu frustraciju, kompleks ili čak slomljeno srce.

Buč Kesidi Zagreb je osvojio sa stilom, a i njihovi kolege iz benda Ljubičice također publici nisu nepoznanica. Multiinstrumentalistička brija zagrijala je ekipu i zaradila glasne ovacije.

Do sljedećeg susreta koji bi se, nadam se, mogao i trebao dogoditi vrlo brzo.