Koncerti

Fink bacio publiku u začarani trans

Fink bacio publiku u začarani trans

Fink i Zagreb se očito vole. Potvrđuju to dvije stvari; publika koja se sinoć ponovno vratila u Močvaru i sam Greenall koji je od agenta inzistirao da Zagreb uključi u prvi ciklus koncertne promocije posljednjeg albuma „Resurgam“.

Vremenski uvjeti bili su dijametralno suprotni onima od prije dvije godine kada je Fink prvi puta nastupio pred zagrebačkom publikom. Snježna mećava bila je zamijenjena krasnim sunčanim danom i bilo je za očekivati da će staro mjesto susreta biti ugodno popunjeno. 
Koncert je počeo nekoliko minuta nakon devet sati i uz bis trajao nešto više od sat i pol. Publika definitivno nije očekivala da će koncert početi na vrijeme pa smo se svi na terasi iznenadili čuvši prve zvukove iz kluba. Fin Greenall je sa svojim bendom stupio na polumračnu pozornicu, gdje su mrak razbijali bljeskovi svjetla s reflektora. Osobno mi se lightshow vrlo svidio jer se potpuno uklapao u atmosferu koju je glazba stvarala. 
Setlista se nije odmicala od one ustaljene koju je bend imao na posljednjih nekoliko nastupa pa smo za početak mogli čuti „Warm Shadow“ nakon koje je odmah uslijedila „Day 22“.  Ubrzo se između benda i publike stvorila neka intimna povezanost i obje strane su uživale. Osobito se to vidjelo na članovima benda koji nisu skidali smiješak s lica i bili oduševljeni reakcijama koje su dobivali. Uživo su sve pjesme zvučale mnogo snažnije, glasnije i plesnije nego na CD-u, ali nisu zbog toga nimalo izgubile tu neku ljupkost koju pružaju Finovi tekstovi i glazba. 
„Resurgam“ i „Fall Into the Light“ bacile su nas u neki začarani trans u kojem se tijelo prirodno kretalo prema bas liniji i bubnjevima koji su sinoć bili odlični. „Looking Too Closely“ je bendu najdraža pjesma i vrlo je često izvode, svirali su je i zadnji puta u Močvari i odsvirali su je ponovno jučer. Fin je na klavijaturama sam izveo „Word to the Wise“,  a za sam kraj pružili su nam „Piligrim“ i „This Is the Thing“ na bisu. Ponovni susret ispunio je sva očekivanja (i benda i publike) i omogućio nam da ponovno uživamo u čaroliji Greenallove glazbe.