Koncerti

Flajšmašina metala u Medici

Flajšmašina metala u Medici

Nekima je petak dan za odmor, a nekima za gužvanje uz zvukove thrasha i grindcorea. Što smo htjeli, to smo i dobili uz Krlju, LIV, Eruption i Dickless Tracy koji su nas pošteno razdrmali do kasnih noćnih sati. Uz malo kašnjenja – i organizacijskih poteškoća – dobili smo pravu priliku za pravu makljažu i mljevenje. A itekako je bilo mesa.

Prvi na pladnju bili su Krlja sa svojom brutalom i žestokim tempom. Što je stihovima pjesnik htio reći, vjerojatno ni sam bend nije znao, ali su zato pružili dovoljno agresivan uvod u cijelu večer. Solidni, dobrog zvuka, još divljeg pristupa. To bi bilo to. Osvrt duljine prosječnog grindcorea.

Zatim je slijedila mala poduka iz nasilja, odnosno LIV. Bend je jasno pokazao odakle dolaze utjecaji. Obrazovali su se u staroj školi metala, a diplomirali na thrashu. Zvuk je bio dobar, a članovi benda itekako kompetentni. Iako bi se moglo prigovoriti uhodanosti vokala, pred kraj se uspio popraviti. Bitno su odradili. Uspjeli su zagrijati atmosferu i nečemu novom nas naučili.

Iz slovenskih predjela ubrzo je dojurio Eruption sa svojim speed thrashom. Odlično su obuhvatili cijelu dinamiku obaju žanrova, a vokal ih je savršeno tjerao u nova osvajanja. Idući bi put mogli paziti na zvuk jer je bio vrlo šupalj. Basistica se savršeno čula, ali su zato ostali ispaštali. Unatoč kartonskom zvuku, uspjeli su nam uprizoriti najbolje što žanr može pružiti.

Za kraj večeri dobili smo 20 godina iskustva Dickless Tracyja. Za razliku od Krlje, pokazali su izraženiju melodičnu stranu i do kraja uzdrmali Mediku. Sumnjam da je itko ostao ravnodušan nakon njihove izvedbe. Ako i jest, vjerojatno je cijelu večer bio trijezan.

A što drugo reći, osim da je bio kvalitetan početak vikenda. Bilo je i poneke budalaštine koju nam je publika priuštila, ali sve je bilo u dobrom duhu metala. Tkogod nije bio, neka žali što mu duša do srži nije bila prodrmana. Za sve ostale, vrlo dobro znate što je bilo pa dođite opet iduće godine.

Mladen Šlogar
Mladen Šlogar

"There is no dark side of the moon, really. As a matter of fact it's all dark."