Koncerti

Fear of Men @ Močvara

Fear of Men @ Močvara

[caption id="attachment_4160" align="aligncenter" width="500"]Fear of Men Fear of Men[/caption]

Četvorka zvana Fear of Men, koju čine Jess Weis, Daniel Falvey, Michael Miles i Becky Wilkie, jučer je u Močvari oduševila sve prisutne. Nedjelja je ipak uzela svoj danak, kao i koncert Future Islandsa koji se odvio dan ranije. Zrcalo toga bila je praznjikava Močvara i ljudi za šankom koji nesretno čekaju svoj radler upućujući tužne poglede usporenom šankeru. Strpljivost je bila na iskušenju, jer i svirka je kasnila pola sata.

Srećom, sve je bilo zaboravljeno početnim rifovima pjesme „Alta/Waterfall“. Ekipa je sramežljivo počela ulaziti, a mekan i melankoličan glas simpatične Jess osvojio je čak i one skeptične. Na „Green Sea“ većina je prisutnih krenula s laganim njihanjem, a neki i sa sjajnim, ali minimalističkim plesnim pokretima. Kada već govorimo o pokretima, trebalo bi spomenuti i iritantnog gitaristu koji je imao (pre)dramatičnu koreografiju ponašajući se kao da je član nekog lošeg metal benda, pa bi vam ponekad tijekom pjesama odvukao pozornost od ostale trojke i natjerao vas da razmišljate na koje biste ga sve načine srušili sa stagea.

Ipak, šarm ovog benda potisnuo je ljutnju, a zarazne, mračne dream pop pjesme izazivale su poneke osmijehe u publici koja definitivno nije bila indiferentna. Govoreći o osmjesima, mislim na svima drage pjesme „Ritual Confessions“,“ Mosaic“ i „Luna“ koje su izazvale gromoglasan pljesak unatoč malom broju ljudi. Izjavivši da im je ovo najdraži nastup do sada, te dobivši divan odgovor publike u vidu razgaljenih lica prisutnih, bend je nastavio s „Your Side“. No okupljenima ni to nije bilo dovoljno, čekao se bis.

Ugodno iznenađena izašla sam iz Močvare. Nedjelji je bio kraj, a taj kraj nije mogao bolje zvučati i izgledati od Fear of Men koji su nas definitivno, barem na sat vremena koliko je trajao koncert, lišili svih strahova.

Tekst: Ana Rački

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."