Koncerti

 Divlja DJECA! u Tvornici kulture!

Divlja DJECA! u Tvornici kulture!

Za sve željne žestokog rocka, Tvornica kulture sinoć je bila 'the place to be' jer su u Malom pogonu nastupila neukrotiva DJECA! i fantastičnim nastupom potvrdila svoje mjesto kao jednih od predvodnika žanra novije generacije.

Dok se Zagreb hladio pod debelim minusom, u Tvornici kulture podizala se temperatura jer se u Malom pogonu okupila ekipa željna pravog, masnog rokanja. Večer je otvorio zagrebački bend Linija 109 koji je svoje autorske stvari do sada imao priliku predstaviti u raznim klubovima te na Superval festivalu u Vintage Industrial Baru. Curke su odlične! Briju svoj film, trude se i njihov alt/post rock zvuk je fino sjeo publici. Veselimo se vidjeti kako će se njihova priča razvijati u budućnosti.

Nakon kratke pauzice na pozornici su se uz entuzijastično bodrenje iz publike ukazala DJECA!. Donedavni duo, sada je postao kvartet jer su se Bruni Žabeku i Benjaminu Mjeržavi službeno pridružili Anja Papa i Luka Vidović, poznatiji kao pocket palma čiji je član i sam Bruno.

DJECA! su prošle godine održala odličan koncert na istom mjestu pa je publika došla po novu dozu opakog rock prašenja, a to je i dobila, Od prve pjesme energija benda bila je 'električna', a zvuk besprijekoran. Žanrovski su 'melting pot' elemenata raznih podžanrova rock glazbe iz koje pršte utjecaji Black Sabbatha, Jacka Whitea, stoner i drone žanra, garažne baze i još koješta, ali zapakirano njihovim snažnim originalnim autorskim pečatom.

Bruno Žabek rođen je za ulogu frontmena, odlično mu to stoji, rock zvijezda u nastajanju. Bruno je više prostora kako gitarističkog tako i vokalnog dobio i na aktualnom albumu pocket palme “III”, što je upotpunilo njihov zvuk, a u radu s DJECOM! postaje vatromet. Bio bi grijeh ne istaknuti i, kako ga naziva Bruno, manijaka na bubnjevima Benjamina Mjeržavu koji razvaljuje svaku pjesmu i sigurno je jedan od najboljih bubnjara na domaćoj glazbenoj sceni. DJECA! su prorokala kroz svoj debitantski album “KAD ČUJEŠ OVAJ ZVUK”, publika je odlično reagirala i na novi singl “Ja nisam taj”, a posebne poslastice bile su obrade “Krvarim od dosade” Majki i “Četiri zida” pocket palme u žestokom aranžmanu koji zvučao opasno dobro.

Sinoćnjim koncertom DJECA! su još jednom pokazala da je hype oko njih u potpunosti opravdan. Pojavili su se u pravom trenutku kao mostić između nekoliko generacija rock bendova na domaćoj glazbenoj sceni i unijeli dozu originalnosti i svježine. Hrabro guraju svoju priču koja je tek počela,a ako ovako nastave, nemamo sumnje da će samo rasti. Samo rokajte!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni