Deprecated: htmlspecialchars_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/wwwsoundreportco/public_html/inc/meta.php on line 231
Cozmic Mojo @ Vintage Industrial Bar | sound-report.com

Koncerti

Cozmic Mojo @ Vintage Industrial Bar

Cozmic Mojo @ Vintage Industrial Bar

[caption id="attachment_891" align="aligncenter" width="547"]Cozmic Mojo © Julien Duval, Vintage Industrial Bar Cozmic Mojo © Julien Duval, Vintage Industrial Bar[/caption]

Dašak američkog juga u Vintage Industrial Baru

Vintage Industrial Bar sinoć je ugostio Elizabeth Lee’s Cozmic Mojo koji je u Zagreb stigao iz dalekog Austina u Texasu. Predvođen karizmatičnom pjevačicom koju zbog jakog i izražajnog vokala i stila pjevanja možemo usporediti s rock divama poput Janis Joplin, Sheryl Crow i Tine Turner, Cozmic Mojo svira miks pjesama koje stilski predvodi southern rock i blues, ali našlo se tu i kvalitetnih gospel, roots, čak i jazz dionica.

Cozmic Mojo je jedan kvalitetan, mali i relativno nepoznati američko-talijanski bend čija se velika karizma i ljubav prema glazbi osjete u prvim taktovima kojima su otvorili sinoćnji koncert. Iako je u Vintageu sinoć bilo tek tridesetak ljudi, Cozmic Mojo je prašio kao da sviraju na nekom velikom festivalu, a Elizabeth Lee je koristila svaku priliku da komunicira s tom malom, ali zahvalnom publikom.

Bend uz Elizabeth Lee čine Luca Gallina (gitara), Luca Manenti (ritam gitara ), te Federica Zanotti (bubnjevi). Iako bez bas gitare, što i nije tolika rijetkost u bendovima koji sviraju ove žanrove glazbe, Cozmic Mojo je jedan fenomenalan bend čije pjesme zvuče jako razrađeno i kvalitetno. Luca Gallina je toliko dobar da sam se nekoliko puta naježio tijekom njegovih solaža.

U skoro sat i pol svirke, bend je odsvirao solidnu količinu svojih autorskih pjesama kao što su “Queen Of The Water” , “Love Me Like a Man” i “Everything’s Alright”, te nekoliko obrada od kojih posebno vrijedi istaknuti blues verziju “Satisfaction” od The Rolling Stones, te “Have Love, Will Travel” od The Sonics (pjesmu su svojom obradom dosta popularizirali The Black Keys).

Tko je bio sinoć uživao je, a tko je propustio koncert može žaliti, jer Cozmic Mojo je jedan od onih dragulja u glazbi koji prerijetko dođu na ove prostore i, nažalost, prečesto prođu “ispod radara” ljubiteljima pravog blues rocka. Možemo se samo nadati da će još koji put doći svirati u Hrvatsku.

Cjelokupnu galeriju fotografija s koncerta možete pogledati ovdje.

Tekst: Filip Bušić

Fotografija: Julien Duval, Vintage Industrial Bar

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."