Koncerti

Buntai u Tvornici kulture

photo: Buntai, credit: Lucija Miletić

Buntai u Tvornici kulture

Koncert zagrebačke trap grupe Buntai održao se u subotu 9. prosinca u Tvornici kulture. Očarali su publiku s jedanaest novih pjesama s ovogodišnjeg albuma "Dogma".

Neke od fraza koje su se mogle čuti na izlasku iz Tvornice su "ovo je bilo top" i "bilo je brutalno" što savršeno opisuje cijelu atmosferu koncerta. U sastavu grupe Buntai nalaze se tri izvođača, a to su: ¥UNG BUDE (Jakov Budić), Boki (Borna Glavičić) i Dipsi (Dorian Brezak).

U rujnu ove godine izašao je njihov četvrti album "Dogma" te su obožavatelji imali otprilike dva mjeseca da preslušaju novi album te nauče tekstove napamet kako bi mogli pjevati na koncertu u Tvornici kulture. Iako jedan član ove trap grupe iz zdravstvenih razloga nije mogao nastupati, dečki su dali sve od sebe da koncert uspije. Osim s novog albuma, pjevali su hitove s prošlih albuma na kojima je publika ludila.

Prije grupe Buntai nastupio je Bujo, nekadašnji član grupe, koji je izvodio pjesme sa svojeg albuma. Album je izbačen ove godine pod nazivom "Bujo". Neke od pjesama koje je izvodio su "Grob" i "Bijele kute". Nakon što je Bujo raspustio kosu i počeo pjevati pjesmu "Khole" publika je počela pjevati sve riječi i stvorila se predivna atmosfera. Pjesma "Picko" dobila je najviše pažnje, te se u publici stvorio mosh pit.

20231209_233449 

Hiljson Mandela i 30zona se također pridružuju koncertu pri kraju, a na zajedničkoj pjesmi "Kratka ljubav" pridružio se glazbenik mrzimteluka. Večer nije mogla proći bez hitova kao što su "Nacrtana", "Roxtar" i "Princ Vampirsky".

Jedan od obožavatelja nakon koncerta komentira:

"Na novom albumu Dogma se vidi da su dečki pokušali napravit nešto s čime su počeli, a to je tvrđi trap zato je po mom mišljenju album savršen. Slušam ih od petog osnovne i u usporedbi s time sada je puno bolja produkcija. Atmosfera u Tvornici je bila super, a najbolja pjesma mi je bila "Kultura" koju su pjevali zajedno sa Gocom R.I.P."

20231209_234858 

Jedna od obožavateljica komentira:

"Meni je bilo fenomenalno, napravili su show. Kad su otpjevali pjesmu "Zadnja" cijela Tvornica se smirila i zašutila, a onda su opet digli atmosferu i bilo je spektakularno."

Atmosfera je bila nezaboravna i nitko nije mogao ostati ravnodušan energiji koju su donijeli na pozornicu. Na kraju su svi izvođači zajedno pjevaju hit "Popstar" i ostavljaju publiku u potpunom očaranju.

20231209_235036