Koncerti

Brkovi @ Tvornica kulture

Brkovi @ Tvornica kulture

[caption id="attachment_2017" align="aligncenter" width="547"]Brkovi (izvor: Facebook) Brkovi (izvor: Facebook)[/caption]

Brkovi, punk rock turbo folk bend iz Zagreba, do sada je izdao pet studijskih i jedan koncertni album, a ovaj se koncert održao u povodu promocije njihovog novog albuma, Pizda Materina.

U deset sati puštena je domaća disko pjesma "Nek se zna", plavi reflektori su obojali pozornicu, a cijela Tvornica je počela skandirati ime benda. Na pozornicu je izašla operna pjevačica Marta Musap u bijeloj haljini i uz potporu publike otvorila koncert hrvatskom himnom. Nakon nje izlaze Brkovi u svom trash izdanju, obučeni u uske crne kožne hlače, sa šarenim majcama, gitarist s umjetnim ženskim grudima i bubnjar u boksericama boja zastave Velike Britanije. Prvu pjesmu "Ornela" publika je otpjevala s bendom, kao i većinu pjesama te večeri. Pjevač Shamso 69 pozdravio je publiku, ispričao anegdotu o curama koje voze Reno kabrio, nakon čega su odsvirali "Nisi me bila vrijedna", "Mala" i "Nisam ja za tebe", koje su bile popraćene pogom u prednjem djelu publike. Shamso 69 je tijekom koncerta izmjenjivao gestikulacije u stilu Miše Kovača i poze glam rockera, a stanke između pjesama bile su popunjene šalama i revoltom prema osobama iz politike. Dalje smo slušali "Usamljen, oženjen", "Skupe bombonjere", "Nije život cvjetno polje" i "Hoću da budem svoj". Koncert je bio podjeljen u dva dijela, tako da su Brkovi na polovici koncerta pozornicu prepustili izvođaču Giovanniju Furlanu, znanom i kao Miljenik Sreće, koji je izveo tri autorske pjesme i obradu Novih Fosila "Za dobra stara vremena". Brkovi su potom nastavili koncert pjesmama "Pizda materina", "Znanac" i "Ja neću da budem ok". Nakon toga Shemso 69 je povikao na mikrofon - ' Hoću konobara! ' i tražio da konobar dođe na rukama, konobar je došao na stage, no Shemso 69 je protestirao da je htjeo da dođe na na rukama publike, nakon čega se konobar vratio do šanka, popeo se na njega i nošen na rukama publike popeo se na stage, a Šarulja mu je ustupio mjesto za bubnjevima, tako da je s bendom odsvirao pjesmu "Neću da idem u disko skup". Bendu se na jednoj pjesmi pridružio i Kandžija, a zatim je Tvornica s bendom otpjevala "Bolje da sam s frendovima pio rujno vino" i "Opasno se drogiram", nakon kojih je usljedio bis s još tri odsvirane pjesme. Brkovi su priredili pravi show koncert koji je obilježen odličnom atmosferom. O popularnosti benda svjedoči velika publika na njihovom koncertu u Tvornici kulture, koja je brojala preko dvije tisuće posjetitelja. Zabavno je to što Brkovi podižu prašinu, bile kritike na njih pozitivne ili negativne, i time još više pridonose njihovom odmetničkom statusu.

Tekst: Marko Grujić

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."