Koncerti

Boogaloo u metalnom transu: Pain i Ensiferum oduševili publiku

photo: Pain, credit: Vedran Papeš

Boogaloo u metalnom transu: Pain i Ensiferum oduševili publiku

U srcu glazbene metropole, zagrebačkog Boogaloo kluba, sinoć se odigrao spektakl koji će još dugo ostati urezan u sjećanjima ljubitelja metala. Kroz vrhunsku produkciju i strastvene izvedbe, koncert Paina, Ensiferuma, Eleinea i Ryujina spojio je različite glazbene svjetove u jedinstveni metalni uragan. Ova nezaboravna glazbena noć obogatila je Zagreb svojom snagom i strašću.

Početak koncerta bio je ranije od planiranog, unoseći neočekivano uzbuđenje, posebno s obzirom na to da je Pain bio primoran krenuti put Bukurešta neposredno nakon svog nastupa. 

    Na samom početku večeri, u prostoru kluba, možda nije bilo toliko ljudi koliko se očekivalo, no Ryujin je svojom nevjerojatnom izvedbom brzo privukao i oduševio sve prisutne. U trenutku kada su se prvi taktovi Ryujinove glazbe prolomili kroz prostor, znali smo da nas očekuje nevjerojatan glazbeni doživljaj. Malo je reći da je večer započela savršeno uz Ryujinov nevjerojatan nastup koji je doslovno probio led. Iako jako skromni u svom pristupu, svojom izvedbom stvorili su nevjerojatno veličanstvenu atmosferu, što je odražavalo i njihovu duboko ukorijenjenu kulturu. Njihova glazba i nastup bili su odraz strasti prema glazbi i baštini koju čuvaju, ostavljajući snažan dojam na publiku.


    Nakon izvanrednog nastupa Ryujina, na scenu je stupila nevjerojatno talentirana Madeleine Liljestam, frontmenica benda Eleine. Njihov nastup je bio istinska poslastica za uši, kombinirajući snagu i strast u jedinstvenom glazbenom iskustvu koje je oborilo publiku s nogu. Sama Madeleine Liljestam, uz izvanredne vokalne sposobnosti, također je poznata po svojoj strastvenoj predanosti glazbi i aktivnom sudjelovanju u stvaranju tekstova za njihove pjesme, donoseći dubinu i emotivnu iskrenost njihovim stvarima, što je dokazala i na samom nastupu. Eleine je održao nastup tako uvjerljivo i čarobno da je Boogaloo postao njihov privremeni dom. Njihova sposobnost da se povežu s publikom bila je izvanredna, stvarajući jedinstvenu energiju i činilo se kao da su svi prisutni postali dio njihove glazbene priče.

Nakon uzbudljivog zagrijavanja, dugo očekivani trenutak stigao je s dolaskom Ensiferuma iz Finske. Bilo je prošlo puno vremena od njihovog posljednjeg nastupa u Zagrebu, koji se odvio 2018. godine u klubu Močvara. Publika je nestrpljivo iščekivala njihov povratak, a Ensiferum nije razočarao. Kako su Ensiferum započeli svoj nastup, publika je doslovno eksplodirala od oduševljenja. Zvuk gitara i bubnjeva potaknuo je euforiju među prisutnima, koji su s oduševljenjem iskazivali svoju sreću, često uzvikujući, skandirajući i čak bacajući pive u zrak.

Započeli su koncert s pjesmom 'Andromeda' sa zadnjeg albuma, i unatoč tome što je bila relativno nova, publika je svejedno poludjela. Basist Sami Hinkka je poticao publiku na divljanje i kaos, skakao je po pozornici i izražavao svoju prepoznatljivu energiju kroz grimase. Njihov nastup bio je prava divlja vožnja, ispunjena emocijama, gdje su izvođači predani svojim pjesmama do te mjere da su na sceni bili vidljivi tragovi emocija, suza, krvi i znoja, što je doprinijelo nevjerojatnoj atmosferi. Ensiferum je pred kraj samog nastupa izrazio svoje zadovoljstvo povratkom u Zagreb, dok su ujedno najavili snimanje novog albuma sljedeće godine i obećali ponovni povratak u Zagreb u istom periodu na što je publika jednostavno poludjela. Taj trenutak bio je glavni znak da svi s nestrpljenjem očekuju njihov povratak u budućnosti.

Za kraj, Pain, švedski metal bend, zakoračio je na scenu i dobro pretresao Boogaloo do temelja. Njihov magičan light show, nevjerojatna energija i moćni glazbeni tonovi nisu nikog prisutnog ostavili ravnodušnim, već su stvorili pravu eksploziju emocija u dvorani. Njihov strastveni i moćni nastup ostavio je sve prisutne bez daha. Poticali su publiku na još veće ludilo, ohrabrivali ih da sudjeluju i zajedno stvaraju nevjerojatnu atmosferu. Pain nije štedio vratove, isporučujući nevjerojatno intenzivan i strastven nastup koji je dodatno produbio njihovu vezu s publikom. 

    U konačnici, ovaj koncert je bio nezaboravan doživljaj koji će ostati urezan u sjećanju svih prisutnih. Magične izvedbe Paina, Ensiferuma, Eleinea i Ryujina, zajedno s nevjerojatnom energijom i interakcijom s publikom, stvorili su jednu divnu večer ispunjenu strašću i emocijama. Svi prisutni otišli su sa osmjehom, znajući da su svjedočili glazbenom spektaklu koji će se dugo pamtiti.